30.05.2018 10:21

Šonedēļ Ādažos norisināsies Bērnu svētki, Piņķos – Ģimeņu svētki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Šonedēļ Ādažos norisināsies Bērnu svētki, Piņķos – Ģimeņu svētki Ādažu novada pašvaldība

Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā 1. jūnijā Ādažos svinēs Bērnu svētkus un apbalvos sekmīgākos Ādažu novada izglītības iestāžu skolēnus. Savukārt dienu vēlāk Babītes vidusskolas sporta laukumā Piņķos norisināsies ikgadējie Babītes novada Ģimeņu svētki.

Piektdien Ādažos plkst. 11.30 plānots bērnu ratiņu gājiens no Līgo laukuma līdz Ādažu kultūras centram. Plkst. 12.00 tikšanās ar fitnesa treneri Montu Dišleri, kura dalīsies padomos par veselīgu dzīvesveidu, bet plkst. 17.00 Līgo laukumā skatītājus priecēs Ādažu pirmsskolas izglītības iestādes deju uzvedums "Es nāku no bērnības", kura noslēgumā skatītājus pārsteigs arī Andžeja Grauda Bungu skolas audzēkņu priekšnesumi, informēja novada pašvaldībā.

Garšīgas un veselīgas dāvanas bērniem sagādās lielākais bioloģiskās bērnu pārtikas ražotājs Latvijā – SIA "Lat Eko Food" ar zīmolu "Rūdolfs", saldējumu svētkos bērniem sarūpēs veikals "Bocal", ar zīmola "Laima" produkciju bērnus iepriecinās "Orkla Confectionery & Snacks Latvija". Visas dienas garumā bērni varēs baudīt dažādas izklaides atrakciju parkā "Annels".

Plkst. 19.00 Ādažu kultūras centra Skatītāju zālē svinīgā atmosfērā jau trešo gadu tiks godināti novada izglītības iestāžu sekmīgākie skolēni un viņu pedagogi. Lai saņemtu apbalvojumu, skolēna vidējai atzīmei 7.-9. klašu grupā jābūt ne mazākai par 8,75 ballēm, bet 10.-12. klašu grupā ne mazākai par 8,5 ballēm. Ņemot vērā, ka izcilo skolēnu skaits no gada uz gadu pieaug, Ādažu novada domes deputāti 2018. gada budžetā paredzēja par 40% lielāku naudas summu (10 000 eiro) nekā iepriekšējos gados.

Ar priekšnesumiem svinīgākajā apbalvošanā priecēs "Extreme dance school" dejotāji, un 20 kilogramus smago svētku torti sarūpēs "Port Hotel" konditori.
Sestdien no plkst. 12.00 Babītes vidusskolas sporta laukumā Piņķos norisināsies ikgadējie Babītes novada Ģimeņu svētki. Šāgada svētku tēma Babītes novadā ir Kārļa Skalbes pasakas "Kaķīša dzirnavas" citāts – "Lai vairojas prieks".

Svētku dalībnieku priekam pasākumā plānotas dažādas aktivitātes: bērnu koncerts, iluzionistu priekšnesumi, AHHA zinātnes centra izrāde, piepūšamās atrakcijas, izjādes ar zirgu un poniju, radošās darbnīcas, ponicikli, velokarti, traktorvilcieniņš, mājražotāju un gardumu tirdziņš, kā arī Babītes novada māmiņu andele, kurā pārdos citiem vēl noderīgas lietas - bērnu drēbītes, apavus un rotaļļietas no dzimšanas līdz skolas vecuma bērniem.