23.05.2018 09:12

Par godu skolēnu brīvlaikam un bērnu aizsardzības dienai Siguldā notiks Bērnu dienas festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par godu skolēnu brīvlaikam un bērnu aizsardzības dienai Siguldā notiks Bērnu dienas festivāls www.mammamuntetiem.lv

Izglītojošas nodarbības skolēniem par drošību vasarā, dronu paraugdemonstrējumi, staigāšana pa virvi, momentfoto, brīvdabas izrāde pašiem mazākajiem, saldējumu degustācijas – šīs un daudzas citas aktivitātes gaidāmas Bērnu dienas festivālā, kas notiks 1. jūnijā Siguldā.

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, 2018. gads izsludināts par Goda ģimenes gadu, un tā ietvaros gaidāmi daudzi jo daudzi pasākumi un aktivitātes ģimenēm, pāriem un bērniem. Tuvākais no tiem – Bērnu dienas festivāls, kas notiks 1. jūnijā un uz kuru aicināti gan bērndārznieki, gan skolēni, kam šī būs pirmā no skolas brīvā diena, informē "Mammamuntetiem.lv" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Simanoviča.

Festivāls notiks Siguldas Svētku laukumā no plkst. 12.00 līdz 16.00. Visas aktivitātes pieejamas bez maksas. Programmā ir brīvdabas leļļu izrāde "Kas zaķīti pasargās?", kuras režisori ir Edgars Lipors, Laila un Jānis Kirmuškas, būs zinātniskais teātris, kuru vadīs "Lobaratorium", brīvdabas vingrotava bērniem sertificētās fizioterapeites Sandras Maļinovskas vadībā, varēs doties pa baskāju taku un piedalīties radošā nodarbībā par veselīgu uzturu bērnam.

Tāpat gaidāma Latvijas sirds kartes rotāšana, momentfoto, kroņu gatavošana no dabas materiāliem, staigāšana pa virvi, Siguldas Dronu skolas paraugdemonstrējumi, saldējuma degustācijas un vēl daudzas citas interesantas aktivitātes, vēsta D. Simanoviča.

Uz brīvdabas izrādi "Kas zaķīti pasargās?" organizatori aicina ierasties bērnudārzu grupiņas! Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Bērnu dienas festivāls notiek sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Valsts reģionālās attīstības aģentūru, sadarbības platformu "Demogrāfisko lietu centrs", kā arī Latvijas vecāku organizāciju "Mammamuntetiem.lv". Pasākums iekļauts Latvijas valsts simtgades programmā, norāda D. Simanoviča.