09.09.2017 15:40

Foto: Viestura Rudzīša jaunākā grāmata veltīta ģimenei

Autors  Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Viestura Rudzīša jaunākā grāmata veltīta ģimenei Paula Rudzīte

Piektdien, 8. septembrī, Svētās Ģimenes mājā Vecrīgā norisinājās Viestura Rudzīša jaunākās grāmatas "Ģimene" atvēršana. Grāmatā vēstīts par dažādiem ar ģimeni saistītiem jautājumiem, tostarp bērnu tiesībām, individuālo un kolektīvo psihi, mīlestību un citām tēmām.

Viesturs Rudzītis par grāmatu stāsta: "Ģimene ir vienojošais posms starp indivīdu un sabiedrību – jebkuras izmaiņas tajā atstāj ietekmi abos virzienos. Viss, kas saistīts ar ģimeni, šodien kļuvis par kaujas lauku – tas ir pārsteidzošs secinājums, taču mēs nevaram neticēt savām acīm – tā ir.

Tomēr, ja iedziļināmies monogāmas ģimenes vēsturē, redzam noteiktas likumsakarības, kādēļ graut heteroseksuālu monogāmiju ir izdevīgi un kā tā pati attīstās "augšā lejā". Grāmata piedāvā plašāku un sistemātisku skatījumu uz gluži praktiskiem jautājumiem – šķiršanos, bērnu tiesībām, LGBT lietām, individuālo un kolektīvo psihi, feminismu, vardarbību ģimenē, mīlestību."

Grāmatu "Ģimene" Viesturs Rudzītis veltījis mazdēlam Edvardam, savas meitas Martas dēlam. Grāmatas atvēršanā ar autoru kopā bija arī viņa ģimene – sieva Inese un meitas Elza, Marta un Paula, kas tēvam bija noorganizējušas muzikālu sveicienu obojista Paula Reiņa izpildījumā.