11.08.2017 14:30

Foto: Pirmais ratu rallijs Siguldā pulcē vairāk nekā 20 māmiņas un tētus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Pirmais ratu rallijs Siguldā pulcē vairāk nekā 20 māmiņas un tētus Madara Tahtahunova

Ceturtdien, 10.augustā, Siguldā notika pirmais "Ratu rallijs" – orientēšanās sacensības māmiņām un tētiem ar mazuļu ratiem. Tajā ar savām atvasēm piedalījās vairāk nekā 20 māmiņas un divi tēti.

Pasākumu organizēja bērnu centrs "Kā mājās" ar mērķi veicināt aktīvu dzīvesveidu māmiņām ar mazuļiem, kā arī stiprināt māmiņu kopības sajūtu.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja bērnu centra "Kā mājās" vadītāja Katrīna Veismane, rallija dalībniekiem bija jāveic astoņu kilometru distance pa Siguldas ielām un jāatrod četri kontrolpunkti, kuros tiem bija jānofotografējas tā, lai redz bērna ratus un uzņēmuma logo. Kā rallija kontrolpunkti bija izvēlēti uzņēmumi un bērniem draudzīgas vietas – "Kalhoj", "Baltu rotas Sigulda", "Siguldas tauriņi" un "Bliss Gelato".

K. Veismane atzina, ka pirmais "Ratu rallijs" ir izdevies ļoti labi, par ko liecina dalībnieku pozitīvās atsauksmes. "Palika sajūta, ka pasākums varētu tikt iemīlēts un stiprināt māmiņu vietu pilsētas sabiedriskajā dzīvē," portālam "Apriņķis.lv" teica K.Veismane.

Visi dalībnieki saņēma iespēju bez maksas izgatavot bronzas atslēgu piekariņu "S!" uzņēmumā "Baltu Rotas Sigulda".

Katram dalībniekam tika fiksēts starta un finiša laiks. Visātrāk distanci veica Kristīne Ose kopā ar Laumu (57:12), balvā saņemot 50 eiro dāvanu karti no bērnu centra "Kā mājās". Otro vietu ieguva Lauma Mamaja kopā ar Rinaldu (58:36), balvā – dāvanu karte no "Baltu Rotas Sigulda".

Trešā vieta Ilzei Kalacei kopā ar Raulu (58:44), balvā dāvanu karte no "Siguldas tauriņi", bet ceturtā vieta Dacei Kadiķei kopā ar Lauru (1.04:35), balvā iegūstot bambusa "To Go" krūzīti no uzņēmuma "Kalhoj".