05.07.2017 18:07

Olaines bāriņtiesa neatjauno aizgādības tiesības vecākiem-narkomāniem, kuru bērns saindējās ar metadonu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines bāriņtiesa neatjauno aizgādības tiesības vecākiem-narkomāniem, kuru bērns saindējās ar metadonu arhīvs

Olaines novada bāriņtiesa trešdien lēmusi neatjaunot aizgādības tiesības vecākiem-narkomāniem, kuru bērns saindējās ar metadonu, informēja bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Niāra Zālīte.

Viņa skaidroja, ka bāriņtiesas sēdē arī vecāki atzinuši, ka pašlaik nespēj nodrošināt abiem saviem bērniem drošus dzīves apstākļus, un, ņemot vērā gadījumu ar saindēšanos, bāriņtiesa lēma aizgādības tiesības neatjaunot. Vienlaikus vecāki apsolīja ārstēties, lai, iespējams, atgrieztu bērnus ģimenē.
Gada laikā bāriņtiesai gadījums būs jāvērtē atkārtoti.

Bāriņtiesā ir pieteicies kāds radinieks no Rīgas, kas vēlas kļūt par aizbildi cietušajam bērnam, tāpēc novada bāriņtiesa lūgs Rīgas kolēģus sagatavot iespējamā aizbildņa raksturojumu. Taču, izskatot iespēju nodot bērnu aizbildnībā, bāriņtiesa vērtēs, vai bērnu interesēs ir dzīvot šķirti. Tāpat tiek meklēti iespējamie aizbildņi citu radinieku vidū.

Pašlaik abi bērni atrodas sociālās aprūpes iestādē.

Kā ziņots, 20. jūnijā policija saņēma informāciju no mediķiem par to, ka kādā dzīvoklī Olainē ir konstatēts, iespējams, ar metadonu saindējies trīs gadus vecs puika. Mediķus uz notikuma vietu bija izsaukuši bērna vecāki.

Vēlāk policija Olainē aizturēja 1988. gadā dzimušo bērna māti. Savukārt divarpus stundas vēlāk šajā pašā pilsētā aizturēts 1990.gadā dzimušais bērna tēvs.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas ārstējušās no narkotiku atkarības, tāpēc viņiem bijusi nozīmēta metadona programma. Proti, lai mazinātu tieksmi pēc narkotikām, viņiem lietošanai mājās bijis izrakstīts šis stiprais medikaments. Pēc sākotnējās informācijas, vecāki viegli pieejamā vietā bija atstājuši glāzi ar metadona paliekām.

Šajā ģimenē audzis vēl viens bērns - trīs mēnešus vecs zīdainis. Ņemot vērā notikušo, bāriņtiesa viņu ir nogādājusi bērnu aprūpes namā un atņēmusi vecākiem aizgādības tiesības.