13.04.2017 17:53

38% Latvijas iedzīvotāju Lieldienas atzīmēs ar svētku ēdienreizi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
38% Latvijas iedzīvotāju Lieldienas atzīmēs ar svētku ēdienreizi arhīvs

Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem Lieldienas lielākoties plāno svinēt, rīkojot īpašas svētku vakariņas vai pusdienas (38%) un piedaloties dažādās atrakcijās, piemēram, olu krāsošanā un ripināšanā (25%), liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" veiktā aptauja.

Salīdzinoši bieži iedzīvotāji norādījuši, ka Lieldienas svinēs, apmeklējot kādus publiskus svētku pasākumus (18%) un dodoties uz dievkalpojumu baznīcā (16%). Retāk respondenti norādījuši, ka Lieldienas šogad svinēs, ciemojoties un esot kopā ar ģimeni, radiem vai draugiem (5%), kādā citā veidā (3%) un strādājot (2%).

Biežāk starp tiem, kuri Lieldienās piedalīsies dažādās atrakcijās, ir iedzīvotāji, kuru ģimenēs ir četri un vairāk cilvēku. Savukārt iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem biežāk norādījuši, ka Lieldienas svinēs, ciemojoties un esot kopā ar ģimeni.

15% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā norādījuši, ka Lieldienas šogad nesvinēs. Šādu atbildi sniegušo vidū salīdzinoši biežāk ir Rīgas iedzīvotāji. 7% iedzīvotāju vēl nebija konkrētu plānu Lieldienu svinēšanai.

Aptauju pētījumu kompānija "Kantar TNS" veica laikā no 11. līdz 13. aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 950 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.