20.12.2016 10:15

Ādažu novadā bērni ar īpašām vajadzībām varēs saņemt atlaides vēl vairākiem terapiju veidiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu novadā bērni ar īpašām vajadzībām varēs saņemt atlaides vēl vairākiem terapiju veidiem publicitātes

Ādažu novadā deklarētie bērni ar īpašām vajadzībām varēs saņemt 50% atlaidi vēl četriem terapiju veidiem, bet no 1. janvāra cilvēki ar fiziska rakstura traucējumiem varēs saņemt aprūpi mājās.

"No 14. decembra Ādažu novadā deklarētie bērni ar īpašām vajadzībām var saņemt 50% atlaidi hidroterapijai, ergoterapijai, fizioterapijai un kanisterapijai. Līdz šim Ādažu novada dome bija lēmusi, ka bērni ar īpašām vajadzībām var saņemt 50% atlaidi logopēda, Montesori pedagoga, reitterapijai un smilšu terapijai, tagad sociālo pakalpojumu klāsts papildināts ar vēl četrām terapijām," informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Šo pakalpojumu var saņemt arī bērni ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu par pakalpojuma nepieciešamību, ja tas netiek nodrošināts pašvaldības izglītības iestādē vai specializētā mācību iestādē, norāda domas pārstāve.

Tāpat no 2017. gada 1. janvāra Ādažu novadā būs iespēja saņemt jaunu sociālo pakalpojumu – aprūpi mājās. Pakalpojumu varēs saņemt personas, kuras sava vecuma vai fizisku traucējumu dēļ nevar veikt ikdienas mājas darbus un personisko aprūpi un kurai nav apgādnieku vai tie objektīvu apstākļu dēļ nespēj sniegt nepieciešamo palīdzību, skaidro M. Griezne.

"Pabalstu var saņemt bērns invalīds vai pieauguša persona ar garīgiem vai fiziskiem traucējumiem, ja apgādnieki objektīvu apstākļu dēļ nespēj viņiem nodrošināt aprūpi. Šis pakalpojums tiek piešķirts saskaņā ar Ādažu Sociālā dienesta veiktu personas individuālo vajadzību un resursu novērtējumu," informē domes pārstāve.

Plašāka informācija par to, kā saņemt pabalstu, pieejama Ādažu novada domes Sociālajā dienestā Gaujas ielā 13/15, kā arī pa tālr. 67997977.