28.10.2016 11:09

Iepazīstinās ar pirmo pētījumu par audžuģimeņu kustības situāciju Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iepazīstinās ar pirmo pētījumu par audžuģimeņu kustības situāciju Latvijā arhīvs

31. oktobrī Rīgas pilī tiks prezentēts pirmais Latvijā tapušais pētījums par audžuģimeņu kustības situāciju Latvijā un tās nākotnes iespējām. Pētījums ļāva noskaidrot, ar kādā grūtībām saskaras Latvijas audžuģimenes un kādas ir to vajadzības atbalsta sistēmas pilnveidošanai, kā arī apzināt audžuģimeņu specializācijas iespējas.

Šobrīd Latvijā ir 585 audžuģimenes, un to skaits kopš 2010. gada ir būtiski pieaudzis. Tomēr bērnu namos joprojām uzturas gandrīz pusotrs tūkstotis bērnu, kuri savu ģimeni vēl gaida. Audžuģimenes ir tās, kuras var būt blakus grūtā brīdī, palīdzot bērnam atgriezties savā ģimenē vai sagatavoties adopcijai, norāda Valsts prezidenta preses dienestā.

"Ne visās ģimenēs bērniem ir iespēja izaugt un ne visi vecāki spēj izturēt dzīves pārbaudījumus, nenodarot pāri saviem bērniem. Tāpēc mums ir atsaucīga sabiedrība un stipras ģimenes, kas var dot patvērumu bērniem un palīdzēt bērniem izaugt. Valstij ir jāsniedz nepieciešamais atbalsts šīm ģimenēm," uzsver Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone, kura piedalīsies pasākumā.

"Būtiska ir starpnozaru sadarbība – to varētu nosaukt par lielu ģimeni, kur katram iesaistītajam ir sava nozīmīga loma. Labklājības ministrija tuvāko gadu laikā plāno īstenot vairākus pasākumus, lai atbalsta sistēmu veidotu ilgtermiņā tā, lai audžuģimenes spētu reaģēt uz bērna individuālajām vajadzībām," norāda labklājības ministrs Jānis Reirs, kurš informēs par tuvāko gadu laikā plānoto atbalstu audžuģimenēm.

Ar pētījuma rezultātiem iepazīstinās nodibinājuma "Sociālo pakalpojumu aģentūra" valdes priekšsēdētāja Dace Blaževiča, bet audžuģimenes mamma Inese Meirāne stāstīs par savu ilggadējo pieredzi.