26.10.2016 16:53

"Jāņupes iedzīvotāji" publicē dārzkopības sabiedrību rokasgrāmatu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Biedrība "Jāņupes iedzīvotāji" ir izveidojusi rokasgrāmatu, lai sniegtu atbalstu dārzkopības sabiedrību iedzīvotājiem un valdes locekļiem un informētu par darba organizāciju.

"Piecu mēnešu garumā mēs aktīvi meklējām atbildi uz jautājumu: kāpēc eksistē kooperatīvi un kā tos pārvaldīt vislabāk? Iedzīvotāju forumā mēs sapulcējām vairāk nekā 100 dārzkopību kooperatīvu iedzīvotājus, Olaines novada pašvaldības pārstāvjus un dažādu jomu ekspertus un divos semināros diskutējām ar kooperatīvu valdēm par praktiskiem jautājumiem. Galvenās atziņas esam apkopojuši šajās 32 lappusēs. Ceram, ka tās noderēs gan kooperatīvu vadītājiem, gan visiem iedzīvotājiem," stāsta biedrības "Jāņupes iedzīvotāji" valdes priekšsēdētāja Dace Zaldāte-Rozentāle.

Rokasgrāmata iecerēta kā palīgs ikvienam, kas vēlas būt aktīvs un iesaistīties dārzkopību sabiedrībā ar mērķi uzlabot savas un apkārtējās vides kvalitāti.

Informatīvais materiāls sniedz īsu un pārskatāmu ieskatu un praktiskus padomus dārzkopības sabiedrības darba organizēšanā. Tajā aplūkotas tādas tēmas kā darba organizēšanas tiesiskās formas, grāmatvedība, ikdienas komunikācija ar biedriem, finansējuma piesaistes iespējas un citas.

Autori ir biedrības "Jāņupes iedzīvotāji" biedri. Materiāla saturu, piedaloties iedzīvotāju forumā, palīdzēja pilnveidot Latvijas Pilsoniskā alianse, Olaines novada pašvaldība un biedrība "Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija".

Rokasgrāmata ir pieejama e-vidē biedrības "Jāņupes iedzīvotāji" mājaslapā.

Rokasgrāmata tapusi projekta "Dārzkopības sabiedrību loma pilsoniskās līdzdalības nodrošināšanā Olaines novadā" laikā, ko finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.