10.10.2016 17:02

Aicina līdz 10. decembrim parakstīties par Eiropas pilsoņu iniciatīvu "Mamma, tētis un bērni"

Autors  Biedrība "Asociācija "Ģimene""
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Polija ir pirmā valsts Eiropas Savienībā, kas savāca vajadzīgo parakstu skaitu un turpina atbalstīt Eiropas pilsoņu iniciatīvu "Mamma, tētis un bērni". Otrajā vietā pēc savākto parakstu skaita ir Somija.

Neskatoties uz agresīvu viendzimuma attiecību propagandu, Somijas pilsoņi joprojām tic, ka savienība starp vīrieti un sievieti ir dabiska un atbalstāma arī ES normatīvo aktu līmenī.


Eiropas pilsoņu iniciatīvas "Mamma, tētis un bērni" autori ir pilsoņi no septiņām Eiropas Savienības valstīm – Ungārijas, Slovākijas, Zviedrijas, Polijas, Francijas, Horvātijas un Portugāles.

Atgādinām, ka šogad visā Eiropas Savienībā norisinās parakstu vākšana par Eiropas pilsoņu iniciatīvu "Mamma, tētis un bērni", kas paredz izteikt atbalstu laulības un ģimenes definīcijai, proti, ka laulība ir viena vīrieša un vienas sievietes savienība un ģimene ir balstīta laulībā un dzimtas saitēs.

Šī ir pirmā reize Eiropas Savienības vēsturē, kad visiem Eiropas Savienības pilsoņiem tiek dota iespēja demokrātiskā ceļā un bez maksas izteikt savu viedokli par laulības un ģimenes definīciju.

Lai iesniegtu regulas priekšlikumu balsošanai Eiropas Parlamentā, visā Eiropas Savienībā ir jāsavāc miljons parakstu. Latvijā jāsavāc 6000 parakstu. Patlaban Latvijā ir savākta gandrīz puse no nepieciešamā parakstu skaita.

Parakstīties bez maksas var pilngadību sasnieguši Latvijas pilsoņi tiešsaistē vai papīra formā. Informācija par iniciatīvu un parakstīšanās iespējām pieejama biedrības "Asociācija "Ģimene"" interneta vietnes www.asociacijagimene.lv sadaļā "Iniciatīva". Parakstītās veidlapas lūdzam nosūtīt biedrībai "Asociācija "Ģimene"" (adrese: iniciatīva "Mamma, tētis un bērni", Klostera iela 4, Rīga, LV-1050).

2016. gada 10. decembrī, noslēdzoties parakstu vākšanai, visas papīra veidlapas un elektroniskie balsojumi tiks iesniegti Centrālajā vēlēšanu komisijā, kas trīs mēnešu laikā izvērtēs derīgo parakstu skaitu un sniegs oficiālu informāciju par savākto parakstu skaitu.

Jūs varat atbalstīt iniciatīvu, informējot radus, draugus, darba biedrus un kaimiņus par parakstīšanās iespējām un piedāvājot viņiem parakstīties papīra formātā, ko var izdrukāt no biedrības "Asociācija "Ģimene"" mājas lapas. Paņemiet līdzi parakstu veidlapas kopiju uz ģimenes svinībām, tikšanos ar draugiem un veltiet dažas minūtes, lai parakstītos par šo iniciatīvu laulības un ģimenes aizsardzībai. Radiet iespēju citiem piedalīties šajā Eiropas iniciatīvā!