01.09.2016 10:46

Ģimenēm būt kopā: lieliska gaisotne, vienotības sajūta un savstarpēja cieņa

Autors  Aira Jēkabsone
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ģimenēm būt kopā: lieliska gaisotne, vienotības sajūta un savstarpēja cieņa publicitātes

Brīnišķīgā, saulainā dienā pašā vasaras noslēgumā labdarības biedrība "Nāc Gaismā" sava novada ģimenēm sagādāja svētkus, kas norisinājās atpūtas kompleksā "Gančauskas". Šajā dienā ģimenes tika īpaši sveiktas, godinātas un iepriecinātas.

Pasākuma organizēšanai apvienojās astoņas dažādas kristiešu draudzes no Siguldas, Cēsīm un Līgatnes, lai kopīgiem spēkiem radītu šos svētkus. Pasākuma "Būt kopā" idejas autore Aiga Rotberga (5 bērnu mamma) šos svētkus raksturo šādi: "Ģimene ir brīnišķīga Dieva radīta struktūra, kur varam gūt attiecību pieredzi, mācīties dalīties gan priekos gan bēdās, mācīties piedot, mīlēt, pieņemt vienam otru...


Šī pasākuma mērķis bija stiprināt un iedrošināt ģimenes – ka kopā ar savējiem var pavadīt piepildītu un visiem (gan lieliem, gan maziem) interesantu laiku un iepazīties ar citām ģimenēm, kā arī ieraudzīt, ka kristiešu draudzes ir atvērtas ģimenēm ar bērniem. Savā aizņemtajā ikdienā bieži vien aizmirstam – ka nav nekā labāka par būt kopā". Ideja par šādu pasākumu dzima jau gadu atpakaļ. Bet apvienojot draudžu cilvēkresursus un uzņēmēju ieguldījumus, tā varēja realizēties. Pusgadu strādājām – un izdevās!"

Pasākumā piedalījās ap 340 cilvēki (aptuveni 60 ģimenes). Pasākumā valdīja brīnišķīga vienotības sajūta, prieks, savstarpēja cieņa un draudzība. Kā teica pasākuma organizatori, Dieva klātbūtne bija jūtama visu pasākuma laiku.

Siguldas Katoļu draudzes prāvests Rihards Rasnacis atceras, kā radās ideja par pasākumu, un priecājas, ka pasākuma laikā dalībniekiem varēja pasniegt kafiju: "Ideja par pasākumu izskanēja ziemā, Lūgšanu brokastīs Siguldā. Šis, cik atceros, ir pirmais tik apjomīgs starpdraudžu pasākums Siguldā, ar tik lielu atsaucību no draudžu brīvprātīgajiem. Pasākums ir lielisks ieguvums gan ģimenēm, gan draudzēm, kas ļoti satuvinājās arī savstarpēji. Man bija liels prieks kalpot, gatavojot un pasniedzot kafiju pasākuma apmeklētājiem. Apmēram divu stundu laikā pagatavoju un pasniedzu 150 espresso un lungo kafijas, pretī saņemot vairāk nekā 150 labu vārdu un smaidu."

Visas dienas garumā visa vecuma bērniem bija nodrošinātas daudz un dažādas aktivitātes un pārsteigumi – velokarti, spēles, konkursi, piepūšamās atrakcijas, ģipša liešanas darbnīca, u.c. Ģimenes piedalījās stafetēs, viktorīnā, zīmējumu konkursā, mammām un mazajām princesēm bija iespēja palutināt sevi ar kādu skaistuma procedūru, kā arī apgūt skaistumkopšanas pamatus.

Tāpat arī ģimenes, kas vēlējās varēja saņemt aizlūgumu, aprunāties ar mācītājiem un dzirdēt ļoti aizkustinošus dzīves stāstus par piedošanas spēku un nozīmi. Kamēr vecākiem bija iespēja veldzēt savu dvēseli, bērni tika aicināti apgūt dzīvē noderīgas iemaņas "Izdzīvošanas skolā", ko organizēja Siguldas Adventistu draudze. Pasākuma laikā darbojās arī fotostūrītis un ģimenes varēja saņemt fotorāmīti ievietotu savas ģimenes foto.

Neizpalika arī balvas par stafetēm un citām aktivitātēm, kā arī visiem pasākuma dalībniekiem, pateicoties sponsoru un brīvprātīgo gādībai, tika nodrošinātas bezmaksas pusdienas un launags.

Bija padomāts arī par māmiņām ar vismazākajiem apmeklētājiem – bija iekārtota atsevišķa mājiņa, kurā māmiņas varēja klusi un netraucēti mazos pabarot un nolikt pagulēt.

Siguldas baptistu draudzes mācītājs Sandijs Aizupietis izskaka lielu pateicību visiem pasākuma organizatoriem: "Bija padomāts par visu, līdz vismazākajām lietām, ļoti profesionāls organizatoriskais darbs. Ģimenes no sirds varēja baudīt pasākumu. Cilvēki bija ļoti atsaucīgi, labprāt iesaistījās dažādajās aktivitātēs, dziedāja līdz, juta līdz, un bija redzams milzīgs prieks cilvēkos! Šādi pasākumi ir ļoti nozīmīgi, jo ikdienas steigā un darbos bieži aizmirstam par kopā būšanas spēku un prieku.Ir svarīgi veicināt, lai ģimenes vairāk laika pavadā kopā gan savstarpēji, gan kopā ar citām ģimenēm, daloties priekos, bēdās, pieredzē, stiprināt un iedrošināt vienam otru!"

Pasākums bija iespējams, jo kristieši pašaizliedzīgi ieguldījās darbā, lai kalpotu saviem līdzcilvēkiem, savukārt ēdiens (pusdienas un launags), balvas un citas nepieciešamās lietiņas tika saziedotas.

Siguldas draudzes "Jaunā Paaudze" mācītāja Inguna Millere pauž prieku par draudžu vienotību pasākuma tapšanā: "Tas ir brīnišķīgi, ka mēs – dažādas draudzes – varam būt vienoti par kopējām vērtībām, kopā strādāt un kopā radīt prieku citiem! Ir svarīgi, ka ģimenes pavada laiku kopā, un šajā pasākumā bija lieliska gaisotne un vide, ko ģimenes kopā varēja baudīt. Ļoti daudzveidīga pasākuma programma gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ļoti labs bija seminārs par piedošanu, cilvēku liecības, kas lika aizdomāties katram par sev aktuālām lietām. Pasākums tiešām bija baudāms dvēselei, miesai un garam!"

Organizatori pateicas par milzīgo atbalstu un pauž neizsakāmu prieku par kristīgo draudžu vienotību, nesavtību un atsaucību šī pasākuma tapšanā un cerību, ka šis nebūs pēdējais tāds pasākums un ka draudzes arī turpmāk apvienosies, lai stiprinātu ģimenes, iepriecinātu bērnus un darītu sabiedrību laimīgāku!

Pasākumu rīkoja Labdarības biedrība "Nāc gaismā" kopā ar Evanģēliski luterisko Siguldas draudzi, Siguldas katoļu draudzi, Siguldas baptistu draudzi, Līgatnes baptistu draudzi, Septītās dienas adventistu Siguldas draudzi, Siguldas draudzi "Jaunā paaudze", Rīgas kristiešu draudzi "Prieka vēsts", Cēsu kristiešu draudzi "Prieka Vēsts".

Rīkotāji teicu milzīgu paldies pasākuma sponsoriem: "Siguldas Maiznieks", biedrība "Tuvu", londitoreja "Biskvīts", Z/S "Galiņi", piedzīvojumu parks "Tarzāns", R.D.A, konditoreja "Eklērs", "Mantu Galerija", "Elvi", "Sauna PRO", SIA "Latgrasis", Z/S "Pīlādži", SIA "Astra-Centrs", SIA "Kūrnams", "Kino Lora".