25.08.2016 16:49

Skolēni no laukiem sāk atgriezties Rīgā; autovadītāji aicināti uz ceļa būt vērīgākiem

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skolēni no laukiem sāk atgriezties Rīgā; autovadītāji aicināti uz ceļa būt vērīgākiem arhīvs

Pēdējās dienās Rīgā ievērojami palielinājies skolēnu skaits, kas liecina, ka bērni pēc vasaras nometnēm un viesošanās laukos ir atgriezušies pilsētā, tādēļ autovadītājiem jābūt piesardzīgākiem un jāievēro atļautais braukšanas ātrums.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) aicina vecākus pārrunāt ar savām atvasēm drošības jautājumus, īpaši to, kā ir jāuzvedas uz ceļa. Policijas pieredze liecina, ka vasaras laikā bērni bieži atradinās no intensīvas satiksmes un mēdz skriet pāri ielai, nepaskatoties ne uz vienu pusi. Tāpat augusta beigās bērni satiekas ar pagalma biedriem un nododas dažādām rotaļām, tostarp mēdz būt gadījumi, kad bērni ar bumbu spēlējas tuvu braucamajai daļai.


Policija aicina arī autovadītājus būt vērīgiem, braucot pa pilsētu, jo arī autovadītāji nereti vasaras laikā pierod, ka pie mācību iestādēm šajā periodā nav ātrumu ierobežojošās zīmes. Policija atgādina, ka pie dažām Rīgas skolām ātruma ierobežojumi atkal ir spēkā, bet līdz 1.septembrim ātruma ierobežojumi, kas liegs braukt ātrāk par 30 kilometriem stundā, būs spēkā pie visām mācību iestādēm.

Rīgas pašvaldības policija jau no trešdienas, 24.augusta, strādā īpašā režīmā, jo tuvojas jaunais mācību gads. Policisti uzrauga populārākās bērnu pulcēšanās vietas, mācību iestāžu tuvumā esošās teritorijas un citas vietas.

Tāpat policisti gatavojas darbam pie mācību iestādēm un interešu izglītības iestādēm, sākoties jaunajam mācību gadam. Kopumā visa mācību gada garumā policisti dežūrēs pie 115 Rīgas skolām, 12 interešu izglītības iestādēm, 7 sporta skolām, kā arī 9 mūzikas un mākslas skolām. Savukārt pastiprinātā režīmā Rīgas pašvaldības policija turpinās strādāt līdz šā gada 4.septembrim.