01.08.2016 15:45

Jūrmalas slimnīcā šogad piedzimis jau tūkstošais mazulis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas slimnīcā šogad piedzimis jau tūkstošais mazulis Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas slimnīcā piedzimis šogad jau tūkstošais bērniņš. Tas ir puisītis, kurš dzimis Katrīnas Ginteres-Ekimanes un Reiņa Ekimaņa ģimenē, kas dzīvo Babītē. Vecāki dēliņam izvēlējušies vārdu Kristers. Viņš ir otrais bērns ģimenē – vecākajam, Martinam, ir septiņi gadi, un arī viņš dzimis Jūrmalas slimnīcā.

"Jūrmalas slimnīcā ik dienu dzimst vidēji četri bērniņi," pastāstīja SIA "Jūrmalas slimnīca" Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Jana Brosko. "Šogad tūkstošo jaundzimušo esam sagaidījuši ātrāk nekā citus gadus. Pērn tūkstošais mazulis piedzima septembrī, 2014. gadā – augustā, bet šogad jau jūlija beigās. Šāgada tūkstošais bērniņš un viņa māmiņa jūtas labi, 29. jūlijā abi tika izrakstīti no dzemdību nodaļas un kopā ar tēti devās uz mājām."

Tūkstošā bērniņa vecākus ar ziediem un laba vēlējumiem sveica Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, SIA "Jūrmalas slimnīca" valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš un Dzemdību nodaļas kolektīvs.

Jūrmalas pilsētas domē informēja, ka pieņemto dzemdību skaita ziņā Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieņem trešo vietu valstī. Diennaktī tiek pieņemtas vidēji četras dzemdības. Katru gadu pieaug šeit dzimušo bērnu skaits: 2013. gadā Jūrmalas slimnīcā dzimuši 1496 bērni, 2014. gadā – 1510 un pērn – 1524 bērni.

2015. gadā Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu.