29.07.2016 20:01

FOTO: Saulkrastos pazudušais Rūdolfs atrasts; zēna palikšana mediķu aprūpē nav nepieciešama

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Saulkrastos pazudušais Rūdolfs atrasts; zēna palikšana mediķu aprūpē nav nepieciešama Einārs Binders

Piektdien dienas vidū atrasts ceturtdien vakarā Saulkrastos, no kādas dārza mājas teritorijas dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki" pazudušais trīs gadus vecais Rūdolfs. Zēnu, kurš sēdējis mežā zem koka un raudājis, atraduši Nacionālo bruņoto spēku karavīri.

Valsts policija informāciju par Rūdolfa atrašanu ir apstiprinājusi. "Vizuāli zēna veselības stāvoklis nav kritisks, taču viņš nekavējoties tiks nodots mediķu aprūpē," liecina ieraksts Valsts policijas Facebook lapā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā pavēstīja, ka bērna stāvoklis ir stabils un viņš jūtas labi, tomēr mediķi nolēmuši nogādāt zēnu slimnīcā, lai būtu iespējams novērot viņa veselības stāvokli.

Būtiskas veselības problēmas mazajam Rūdolfam netika konstatētas, aģentūrai BNS pavēstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Daiga Rauba. Ārsti veica bērna apskati un, nekonstatējot būtiskas veselības problēmas, nolēma, ka Rūdolfs jau šodien var doties mājup kopā ar vecākiem.


Puisīti aizaugušā pļavā pusotru kilometru attālumā no pazušanas vietas atradusi Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīra seržanta Edgara Stumbra vadītā meklēšanas grupa. Kā pastāstīja atradēji, šai vietai meklētāji iepriekš jau vairākkārt bija gājuši garām, taču jāņem vērā, ka arī Rūdolfs šajā laikā bija pārvietojies. Atrašanas brīdī zēns raudājis, taču, kad karavīri viņam aplikuši jaku un paņēmuši uz rokām, nomierinājies.

Jau ziņots, ka trīs gadus vecais Rūdolfs pazuda ceturtdien ap plkst. 18 vakarā Saulkrastos, no kādas dārza mājas teritorijas dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki". Viņš kopā ar māti bija izgājis pastaigāties. Kamēr māte runājusies ar kaimiņu, zēns devies līdzi kaimiņu sunim uz brikšņainā un aizaugušā meža pusi. Pēc brīža suns atgriezies viens, un drīz pēc tam sākta Rūdolfa meklēšana.

Bērna meklēšanā gan kooperatīvu teritorijā, gan tuvējā mežā naktī un piektdienas priekšpusdienā piedalījās vairāki simti Valsts policijas darbinieku, pašvaldības policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Zemessardzes, organizācijas "Bezvests.lv" pārstāvju un citu brīvprātīgo.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pateicies ikvienam, kurš meklēja Saulkrastos pazudušo Rūdolfu, savukārt aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis ir īpaši pateicīgs Nacionālo bruņoto spēku karavīriem par viņu ieguldījumu bērna atrašanā.

(papildināts viss teksts)

facebook.com/svetlana.habarovafacebook.com/svetlana.habarova

 

 

Iepriekš:

Vairāki simti cilvēku meklē Saulkrastos pazudušo zēnu