20.07.2016 11:27

CSP: starp bērniem vislielākā mirstība novērojama vecumā līdz četriem gadiem

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
CSP: starp bērniem vislielākā mirstība novērojama vecumā līdz četriem gadiem arhīvs

Starp bērniem vislielākā mirstība ir novērojama vecumā līdz četriem gadiem, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes (CSP) statistisko datu krājums "Bērni Latvijā".

Pērn Latvijā miruši 106 bērni vecumā līdz četriem gadiem, kas ir mazāk nekā 2010. gadā, kad tika konstatēti 143 nāves gadījumi bērniem šajā vecuma grupā.

Turpretī pārējās vecuma grupās bērnu mirstība ir ievērojami mazāka. Bērniem vecuma grupā no pieciem līdz deviņiem gadiem pērn konstatēti 19 nāves gadījumi, kas ir par diviem nāves gadījumiem mazāk nekā 2010. gadā. Bērniem 10-14 gadu vecumā pērn konstatēti 15 nāves gadījumi, kas arī ir mazāk nekā 2010. gadā, kad tika konstatēti 29 šādi gadījumi.

Turklāt pērn konstatēti 17 nāves gadījumi bērniem vecumā no 15-17 gadiem, kas ir par 16 gadījumiem mazāk kā 2010. gadā.

Datu krājumā "Bērni Latvijā" apkopota informācija par bērnu dzimstību, mirstību, vecumsastāvu, veselības stāvokli, izglītošanu, sociālo aizsardzību, informācijas tehnoloģiju lietošanu, vardarbību pret bērniem un bērniem konfliktā ar likumu. Izdevumā publicēti Nacionālā veselības dienesta, Ar noteiktām slimībām slimojošu pacientu reģistra, Slimību profilakses un kontroles centra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Labklājības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Tiesu administrācijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Eurostat un citu institūciju dati.

Krājumā iekļauti CSP regulāri veikto Darbaspēka izlases veida apsekojuma, "Eiropas Savienības statistika par ienākumiem un dzīves apstākļiem" apsekojuma, Mājsaimniecību budžetu apsekojuma, kā arī Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju apsekojuma dati.