01.07.2016 15:41

Vecāki līdz septembrim nesaņems ģimenes pabalstu par bērniem, kuri beiguši 9.klasi

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vecāki līdz septembrim nesaņems ģimenes pabalstu par bērniem, kuri beiguši 9.klasi tavex.lv

Vecāki par bērniem, kuri jūnijā pabeiguši 9.klasi, tāpat kā citus gadus nesaņems ģimenes valsts pabalstu par jūliju un augustu, informējusi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA).

VSAA norādīja, ka Ministru kabineta noteikumi paredz, ka ģimenēm par bērniem, kuri jūnijā pabeiguši 9.klasi, no 1.jūlija ģimenes valsts pabalsta izmaksu pārtrauc un neizmaksā par jūliju un augustu.

Par bērniem, kuri turpinās mācības 10.klasē, VSAA septembrī saņems informāciju no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), tāpēc viņiem izziņa pabalsta izmaksas atsākšanai no mācību iestādes nav nepieciešama.

VSAA informēja, ka bērnam pēc 15 gadu vecuma sasniegšanas turpinot mācīties profesionālās izglītības iestādē un nesaņemot stipendiju, ģimenes pabalstu turpina maksāt līdz 19 gadu vecuma sasniegšanas dienai. Šajā gadījumā vecākiem septembrī jāiesniedz izziņa no mācību iestādes VSAA.Ja jaunietis profesionālās izglītības iestādē saņem stipendiju, tad septembrī VSAA nodaļā jāiesniedz izziņa no skolas, lai saņemtu pabalstu par jūliju un augustu. Par turpmāko periodu pabalsts netiks izmaksāts.

Pabalsta izmaksu par bērniem, kuri turpinās mācības, VSAA atjauno no oktobra, izmaksājot arī no 1.jūlija līdz 30.septembrim neizmaksātos pabalstus.Par skolēniem, kuri pabeidz 8.,10. vai 11.klasi VSAA ģimenes valsts pabalsta izmaksu nepārtrauc un turpina maksāt arī par vasaras mēnešiem, bet pēc 12.klases absolvēšanas neatkarīgi no jaunieša vecuma VSAA pabalstu pārtrauc izmaksāt no1.jūlija.

Ģimenes valsts pabalsta apmērs par pirmo bērnu ir 11,38 eiro mēnesī, par otro bērnu ģimenē 22,76 eiro, par trešo bērnu un nākamajiem bērniem – 34,14eiro.