17.06.2016 11:49

Parakstīs memorandu, lai atbrīvotu pastkastītes no nereģistrētiem sūtījumiem

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Parakstīs memorandu, lai atbrīvotu pastkastītes no nereģistrētiem sūtījumiem arhīvs

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) kopā ar uzņēmumiem un valsts pārvaldes iestāžu pārstāvjiem piektdien plāno parakstīt pašregulācijas memorandu, lai atbrīvotu pastkastītes no nereģistrētiem sūtījumiem, informēja LDDK.

"Ne reizi vien, redzot, ka pastkastīte ir pilna ar dažādiem reklāmas izdevumiem un citiem nereģistrētiem sūtījumiem, daudzi no mums ir pauduši sašutumu un lūguši savu pastnieku vairs nepiegādāt šādus materiālus. Lai būtiski ierobežotu neadresētu sūtījumu nonākšanu iedzīvotāju pastkastītēs, LDDK kopā ar uzņēmumiem un valsts pārvaldes iestāžu pārstāvjiem ir izstrādājusi memorandu - vienošanās dokumentu pašregulācijai," norādīja LDDK, piebilstot, ka memorandu plānots parakstīt piektdien.

Uzņēmumi, kas pievienosies memorandam, respektēs pastkastītes īpašnieka vēlmi nesaņemt neadresētos sūtījumus, ko pastkastītes īpašnieks varēs izteikt, uzlīmējot uz tās informatīvo zīmi.

LDDK ir Latvijas lielākā darba devēju organizācija. Tās biedri nodarbina 43% no visiem Latvijas darbaspējīgajiem iedzīvotājiem.