08.06.2016 13:22

Siguldā darbību atsāks ar bērnu pieskatīšanas istabiņu paplašinātais Māmiņu klubs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā darbību atsāks ar bērnu pieskatīšanas istabiņu paplašinātais Māmiņu klubs no Māmiņu kluba arhīva

Pēc vairāk nekā gada pārtraukuma Siguldā, Ausekļa ielā 5 savu darbību atsāks Siguldas Māmiņu klubs. Jaunajā sezonā gaidāmas gan jaunas telpas, gan aizraujošas, iepriekš nebijušas aktivitātes.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Siguldas Māmiņu kluba vadītāja Līva Cimmermane, Siguldas Māmiņu klubs tika izveidots 2011. gadā, taču tā darbība nesen tika pārtraukta, jo pietrūka resursu cilvēku apzināšanai un aicināšanai, kā arī iespējas palikt esošajās telpās. Šobrīd Siguldas Māmiņu klubs kopā sanācis jau citā sastāvā ar mērķi piedāvāt Siguldas topošajiem un esošajiem vecākiem vietu, kur sanākt kopā, iegūt jaunas iemaņas un zināšanas, kā arī pavadīt laiku kopā ar saviem bērniem un domubiedriem. Aktīvu darbību plānots atsākt šī gada 8. jūlijā.


Kluba jaunā programma solās būt vecākiem saistoša un inovāciju pilna: "Esam apdomājušas savu piedāvājumu, uzrunājušas dažādus speciālistus, kuri varētu vadīt šai mērķauditorijai noderīgas lekcijas, kā arī praktiskās nodarbības. Tostarp arī "Bērnu emocionālo audzināšanu" (BEA), psihologa, fizioterapeita, pediatra u.c. speciālistu konsultācijas, lekcijas, diskusijas, forumus," stāsta kluba vadītāja.

"Veiksmīga sadarbība ir aizsākta arī ar Māmiņu klubu Rīgā un tiek plānots veidot sadarbības projektus arī ar citām pilsētām, lai radītu patiesi daudzpusīgu, kvalitatīvu un interesantu saturu māmiņām Siguldas novadā. Aicinām māmiņas būt aktīvām un nākt klajā arī ar saviem ierosinājumiem, idejām un iecerēm, lai kopīgi mēs vairotu viens otra prieku par ieguvumiem no Māmiņu kluba darbības atjaunošanas. Tā kā izveidotajā aptaujā, kurā piedalījās daļa Siguldas topošo un esošo vecāku, saņēmām pārliecinošu atbalstu darbības atsākšanai, nolēmām no jauna radīt šo iespēju – būt."

Siguldas Māmiņu kluba darbības atsākšana un turpmāka darbība notiek sadarbībā ar Siguldas novada biznesa ideju konkursa "Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja" uzvarētājām Katrīnu Leitāni un Agnesi Nēliusu, kuras ir bērnu pieskatīšanas telpas "Kā Mājās" biznesa idejas autores. Viņu iniciatīvas rezultātā Siguldas aktīvākās māmiņas sarosījušās atjaunot Māmiņu klubu Siguldā. Tādējādi atklāšanas svētki gaidāmi gan Māmiņu klubam, gan jaunam Siguldas novada uzņēmumam SIA "Bērnu centrs "Kā Mājās"".

Kluba atklāšana notiks 17. jūnijā plkst. 15.00, Ausekļa ielā 5, 2. stāvā. Apmeklētāji aicināti piedalīties svētkos, aplūkot kluba telpas, iepazīties ar kluba dalībniecēm un uzzināt plašāk par piedāvājumu, kā arī tuvākajām nodarbībām, to laikiem un speciālistiem, kuri tās vadīs.