08.05.2016 14:55

Iespaidīgākie bērnu nedarbi – caurums televizorā, mammai izsisti zobi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iespaidīgākie bērnu nedarbi – caurums televizorā, mammai izsisti zobi arhīvs

Bērns ielicis telefonu krāsnī, kā rezultātā no telefona palikusi vien baterija un aizsargvāks. Sakodis mobilā ekrānu. Izdauzījis caurumu televizorā, vai nogāzis to zemē. Uzsēdies planšetdatoram. Uzgāzis ūdeni portatīvajam datoram vai ar rotaļu dzelzs mašīnīti iemetis mammai pa zobiem, traumējot trīs zobus...

Šādus un līdzīgus atlīdzības pieteikumus bieži nākas saņemt apdrošinātājiem.

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA rīcībā esošā informācija liecina, ka nereti atlīdzības tiek pieteiktas par bojājumiem, kuri radušies "pasaules izpētes" rezultātā un kuru idejas autors un galvenais realizētājs bijis viens no jaunākajiem ģimenes locekļiem, portālu "Apriņķis.lv" informēja BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Apdrošinātājs BALTA par godu Māmiņdienai ir apkopojis informāciju par to, kādas mazo rakaru izdarītās blēņas ir likušas vecākiem vērsties pie apdrošinātāja, lai atlīdzinātu zaudējumus.

Dati rāda, ka visbiežāk atlīdzības tiek pieteiktas gadījumos, kad bērns pazaudējis, sasitis vai citādi sabojājis telefonu, televizoru vai planšetdatoru, taču ir situācijas, kad tiek nodarīti arī lielāki materiālie zaudējumi gan automašīnām, gan vecāku veselībai, piemēram, kad bērns uzlīdis uz automašīnas, saskrāpējis un sabojājis jumtu, motora pārsegu, bagāžnieka nodalījuma vāku, vai izbraucot no mājas pagalma pa atvērtiem vārtiem, mazgadīgs bērns netīšām nospiedis automātisko vārtu tālvadības pults vārtu aizvēršanas pogu, kā rezultātā divviru vārti sākuši vērties ciet, bojājot automašīnu. Statistika liecina, ka lielākoties šādu negadījumu cēlonis ir neuzmanība.

"Mēs apzināmies, ka bērni ir neparedzami un laikā, kad viņi cenšas izzināt visu apkārt notiekošo, mēdz radīt vecākiem zaudējumus pat vairāku tūkstošu eiro apmērā, tāpēc kā apdrošinātājs esam saprotoši un paredzam arī šādu situāciju apdrošināšanu. Taču ir būtiski ņemt vērā, ka vecāku atbildība un droša vide ir galvenie priekšnoteikumi, lai mazinātu bērnu traumatisma iespējamību, jo, kā liecina statistika, Latvijā 75% bērnu traumatisma gadījumu rodas tieši mājās," norāda Ingus Savickis.