06.04.2016 12:19

Latvijas iedzīvotāji visvairāk uzticas ģimenei, prezidentam un baznīcai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ģimenei uzticas absolūtais vairākums (94%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Lielākā daļa (61%) iedzīvotāju norādījuši, ka uzticas Latvijas Valsts prezidentam, bet nedaudz vairāk kā puse iedzīvotāju uzticas baznīcai (55%) un Valsts policijai (51%).

To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" marta beigās veiktais pētījums. Tā autori norāda, ka gada laikā ir ievērojami pieaugusi iedzīvotāju uzticēšanās Valsts prezidentam – kāpums par 28 procentpunktiem.

Puse iedzīvotāju "ļoti lielā mērā" uzticas vai "drīzāk" uzticas masu medijiem (50%). Tiesai uzticas 46% iedzīvotāju, vietējās pašvaldības vadībai – 44% iedzīvotāju, savukārt nevalstiskajām organizācijām uzticas 40% iedzīvotāju.

Nedaudz vairāk kā trešā daļa (36%) iedzīvotāju uzticas Satversmes aizsardzības birojam (SAB), turklāt gada laikā ir statistiski nozīmīgi pieaugusi iedzīvotāju uzticēšanās SAB (par 5 procentpunktiem). Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) uzticas 29% iedzīvotāju, valdībai – piektā daļa (19%) iedzīvotāju un Saeimai – 14% iedzīvotāju.