01.03.2016 16:57

Saeimas komisija atbalsta apropriācijas pārdali aukļu pakalpojumu līdzfinansēšanai

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimas komisija atbalsta apropriācijas pārdali aukļu pakalpojumu līdzfinansēšanai Saeimas kanceleja

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien atbalstīja apropriācijas pārdali, lai nodrošinātu valsts atbalstu tiem vecākiem, kuri izmanto aukļu pakalpojumus, ja pašvaldība bērniem no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai nenodrošina vietu pašvaldības bērnudārzā, informēja Saeimas Preses dienestā.

Apropriāciju 780 tūkstošu eiro apmērā plānots pārdalīt no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas budžeta apakšprogrammas "Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projekti" uz Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta apakšprogrammu "Dotācija privātajām mācību iestādēm".


Finanšu ministrija vēstulē Saeimai apliecina, ka apropriācijas pārdale neietekmēs valsts konsolidētā budžeta finansiālo deficītu.

Saeima, 2015. gada novembrī apstiprinot šā gada valsts budžetu, lēma 2,3 miljonus eiro novirzīt Izglītības un zinātnes ministrijai, lai nodrošinātu 2013. gadā uzsāktā atbalsta sniegšanu vecākiem, kuru bērni vietu trūkuma dēļ pašvaldības bērnudārzā apmeklē privāto pirmskolas izglītības iestādi.

Šobrīd rinda uz vietām bērnudārzā ir 15 pašvaldībās, kas nespēj nodrošināt dārziņos vietu visiem pirmsskolas vecuma bērniem, sākot no pusotra gada vecuma. Lielākā daļa no šīm pašvaldībām koncentrējas ap Rīgu.

Par apropriācijas pārdali vēl jālemj Saeimai, un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgs Saeimu lēmuma projektu izskatīt parlamenta ceturtdienas, 3. marta, sēdē, informē komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS).