11.12.2015 11:04

Video: Igauņi parlamenta priekša izklāj milzu baneri dabiskas ģimenes aizstāvībai

Autors  SAPTK
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Video: Igauņi parlamenta priekša izklāj milzu baneri dabiskas ģimenes aizstāvībai ekrānšāviņš no youtube.com

24. novembrī Ģimenes un tradīcijas fonds (SAPTK) noturēja simbolisku demonstrāciju Igaunijas parlamenta Rīgikogu priekšā. Valsts galvaspilsētas centrālajā laukumā tika nodots spēcīgs vēstījums par laulības un ģimenes nozīmīgumu.

Demonstrācijas mērķis bija runāt to daudzo cilvēku vārdā, kuri nepieņem partnerattiecību likuma uzspiešanu pret vairākuma gribu, kas nozīmē fundamentālu ģimenes un laulības nozīmes pārdefinēšanu, kā arī svešās kreisi liberālās ideoloģijas uzspiešanu Igaunijas sabiedrībai.


Demonstrācijas videoierakstā tiek vēstīts: ''Ja politiķi nespēj saskatīt pašas pamatpatiesības par cilvēku, tad parādīsim to tik acīmredzami, cik vien iespējams''.

Demonstrācijas centrā bija milzīgs 600 kvadrātmetrus liels baneris, kas sākotnēji parādījās vairāk nekā miljonu dalībnieku lielajā Parīzes demonstrācijā "Manif pur tous".

SAPTK vadītājs Varro Voglaids teica, ka mēs esam sasnieguši galējo punktu kultūras norietam, kurā visiem, kuriem ir sirds, būtu atklāti un pārliecinoši jāapliecina viselementārākās patiesības un jānostājas dabisko cilvēka principu pusē, kuriem šobrīd uzbrūk revolucionāri spēki.

"Šī pati par sevi ir nopietna zīme, ka mēs esam spiesti aizstāvēt principus, kuri ir saprotami ikvienam veselam prātam un ir bijuši raksturīgi katrai izcilai civilizācijai," paskaidroja Voglaida kungs.

"Tāpēc mums ir apņēmīgi un stingri jāuzsver, ka ģimene ir savienība, kas balstās uz cilvēka dabu, centrēta uz attiecībām starp vīrieti un sievieti, un katram bērnam ir dabiskās tiesības pēc mātes un tēva, ko nevienam nav tiesību atņemt," viņš turpināja, paužot cerību, ka demonstrācijas vēstījums aizsniedza politisko eliti.

Brīdinājums politiskajai elitei bija vienkāršs: ģimene ir nācijas pamats, tāpēc tā ir jāsaglabā un jāstiprina. Tas, kurš vēršas pret šo patiesību, paralizēs tautas dzīvības spēkus, kultūru un nāciju, kas ir īpaši nosodāmi demogrāfiskās krīzes apstākļos.

"Tie, kas atrodas pie varas, ir morāli un likumīgi atbildīgi par to, lai ģimene tiktu godāta un aizsargāta, kas nozīmē cieņu pret tās definīciju," tā sacīja Voglaida kungs.



Dienu iepriekš 23. novembrī SAPTK pārstāvji pasniedza četrām Rīgikogu frakcijām vairāk nekā 25 000 aicinājumu no 6500 cilvēkiem ar aicinājumu neatbalstīt partnerattiecību likumu.

2014. gada beigās Rīgikogu priekšā SAPTK pulcēja lielāko mītiņu pret kādu likumu, kāds jebkad noticis Igaunijā kopš neatkarības atjaunošanas – ar vairāk nekā 5000 cilvēku dalību.

Pirms tam tika savākti vairāk nekā 45 tūkstoši parakstu petīcijai "Aizsargāsim ģimeni!", un parlamentam tika iesniegts vairāk nekā 10 000 protesta vēstuļu, kas vēršas pret homoseksuālisma ideoloģiju un tās mērķi radikāli pārdefinēt ģimeni. Kā rāda aptaujas, vairākums igauņi nav apmierināti ar liberāļu un sociālistu mēģinājumiem uzspiest nācijai partnerattiecību likumu.