11.09.2015 18:26

Pierīgā norisinās vērienīga interneta tīklu modernizācija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgā norisinās vērienīga interneta tīklu modernizācija arhīvs

Pierīgā un visā Latvijā komunikāciju uzņēmums "Lattelecom" uzsācis vērienīgu interneta tīklu modernizāciju, kas nodrošina līdz pat 10 reizēm ātrāku internetu. Tehnoloģiski uzlabotie vara kabeļu tīkli jeb "Internets 5" ir jaunākās paaudzes internets, kas īpaši nozīmīgs mājsaimniecībām bez optiskā interneta pieejamības.

Uzņēmumā informēja, ka jaunā tehnoloģija, izmantojot VDSL vektoringu, nodrošina iespēju esošajā vara kabeļu tīklā saņemt desmit reizes ātrāku internetu – līdz pat 60 Mbit/sekundē – ne tikai pilsētu centros, bet arī ārpus tiem. Modernizētais tīkls Ādažos un Babītē pieejams vairāk nekā 2200 mājsaimniecībās, Carnikavā – 2500, Garkalnē – 1600, Ikšķilē – 1900, Inčukalnā – 2100, Mārupē – 3000, Olainē – 3600, Ropažos – 1500, Salaspilī – 4800, Saulkrastos – 1200 un Siguldā – 3300.

"Internets 5" nodrošināts arī vairākiem simtiem mājsaimniecību Baldonē, Krimuldā, Mālpilī un Stopiņos. Līdz ar kabeļu tīklu uzlabošanu ir iespējams ātrāk un ērtāk apmainīties liela izmēra failiem, skatīties Interaktīvo televīziju uz vairākiem ekrāniem vienlaikus un izmantot tās plašo funkcionalitāti – raidījumu ierakstus, arhīvu, video nomu utt.

"Interneta modernizācija, ko veic "Lattelecom", ir vērtējama pozitīvi, jo praksē tiek ieviestas jaunākās tehnoloģijas, kas pasaulē pašlaik vēl attīstās. Palielināts interneta ātrums un uzlabota telefona sakaru kvalitāte ir būtisks ieguvums sabiedrībai, bet savu tehnoloģiju attīstīšana ir priekšnosacījums jebkuras firmas sekmīgam darbam," izteicies Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko.

Par modernizētā tīkla "Internets 5" pieejamību konkrētā dzīvesvietā var uzzināt, ievadot precīzu adresi sadaļā "Tev pieejamie pakalpojumi" www.lattelecom.lv vai arī zvanot uz "Lattelecom" klientu apkalpošanas tālruni 177.