27.07.2015 12:03

FOTO: Ādažos starptautiskajā suņu izstādē pulcējas lieli un mazi, skaļi un mīlīgi astaiņi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ādažos starptautiskajā suņu izstādē pulcējas lieli un mazi, skaļi un mīlīgi astaiņi Einārs Binders

Nedēļas nogalē Ādažos uz starptautisko suņu izstādi bija sabraukuši teju divi tūkstoši lielu un mazu, sparīgu un mīlīgu četrkājaino draugu no vairāk nekā desmit valstīm.

Kopumā izstādē bija iespēja aplūkot 200 dažādu šķirņu suņu. Piemēram, izstādes apmeklētājus priecēja mīlīgie šokolādes krāsas labradori, sparīgās čivavas, Velsas korgiji, modīgie papiloni un gudrie vācu aitu suņus. Skatāmas bija arī ļoti retas šķirnes, kuras Latvijā nemaz nav sastopamas, piemēram, Istrijas asspalvainais suns, spāņu ūdenssuns, Bretaņas dzeltenais basets, Kortalsa grifons un Burgosas putnu suns.

Izstādes laikā, gluži kā skaistumkonkursā, četrkājainos skaistuļus vērtēja starptautiska žūrija 14 cilvēku sastāvā. Mājas mīluļiem bija jāprot gan skriet, gan kārtīgi iet blakus savam saimniekam, kā arī jāprot labi uzvesties, jo par agresiju un sliktu uzvedību tos varēja diskvalificēt no piedalīšanās vērtēšanā. Tāpat, protams, tiesneši vērtēja dažādu suņu šķirņu skaistumu un atbilstību standartam.

Savukārt izstādes noslēguma konkursos tiks izvēlēts labākais kucēns, labākais veterāns, labākā audzētava, labākais pēcnācējs un labākais pāris.

Brīvdabas izstādi bija sabraukuši ne tikai pašmāju skaistuļi, bet arī suņi no Somijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Daži mīluļi bija mērojuši sevišķi tālu ceļu no Vācijas, Polijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Ukrainas.