07.05.2015 07:45

Trūcīgie iedzīvotāji Pierīgā pēc pārtikas pakām garās rindās nestāv

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trūcīgie iedzīvotāji Pierīgā pēc pārtikas pakām garās rindās nestāv Labklājības ministrija

Trūcīgie iedzīvotāji Pierīgā pēc Eiropas Savienības (ES) bezmaksas pārtikas pakām garās rindās nestāv. Arī ar paku saturu šogad cilvēki ir ļoti apmierināti, priecājas par eļļu un cukuru, kas līdz šim nekad nav tikuši dalīti, portālam "Aprinķis.lv" pastāstīja Pierīgas sociālo dienestu vadītāji.

"ES pārtikas pakas Ādažos sākām dalīt jau 5. maijā. Jāteic, ka līdz šim garās rindās cilvēki nav stāvējuši. Pagaidām esam izdalījuši aptuveni 17 pārtikas paku no kopumā atvestajām 70. Domāju, ka cilvēkiem interese par pakām būs un tās nāks saņemt. Pagaidām daudzi nemaz nezina, ka tādas dala, jo trūcīgie cilvēki ne vienmēr skatās televīziju vai lasa avīzes," stāsta Ādažu novada sociālā darba organizatore Antra Meola.

Viņa arī zināja teikt, ka šogad ar pārtikas paku saturu iedzīvotāji ir ļoti apmierināti, priecājas, ka šogad pirmo reizi tajās iekļauts cukurs un eļļa. Tomēr, no otras puses, daudziem pārtikas paku dalīšana nebūt nav priecīgs notikums, jo mājās nācās doties tukšām rokām.

"Salīdzinot ar citiem gadiem, šī ir pirmā reize, kad pārtikas palīdzības pakas neizsniedz mazturīgajām personām, kuru ienākumi ir starp trūcīgā statusa 128 eiro un minimālo algu. Arī pie mums, Ādažu Sociālajā dienestā, bija atnākušas mazturīgas personas, kuras bija apbēdinātas, uzzinot, ka pakas tiek dalītas tikai trūcīgām personām," norāda A. Meola.

Līdzīgi kā Ādažos, arī Carnikavā un Garkalnē liela interese par pārtikas pakām nav. Piemēram, Garkalnē divu dienu laikā izdalītas mazāk nekā desmit pakas, bet Carnikavā vien trīs, portāls "Aprinķis.lv" uzzināja sociālajā dienestā.

Savukārt Mālpils Sociālā dienesta direktore Olga Volosatova stāsta, ka pašvaldībā palīdzības pakas sāks dalīt tikai 7. aprīlī, un jau tagad var prognozēt, ka iedzīvotāju interese par tām būs liela.

"Šogad uz Mālpili atvests divreiz mazāk pārtikas paku nekā pagājušajā gadā. Kopumā piegādātas 120 pakas, jo novadā sarucis trūcīgo personu skaits. Lai gan pakas sākām dalīt tikai šodien, iedzīvotāji jau iepriekš zvanīja uz sociālo dienestu un interesējās, kad tās tiks dalītas," teic O. Volosatova.

Viņa saka, ka daudzi Mālpilī šo ES palīdzību ļoti gaida, sevišķi mazturīgie pensionāri, kuriem šogad maznodrošinātā statusa dēļ pakas nepienākas.

"Mālpilī tieši maznodrošinātajiem šīs pārtikas pakas bija būtisks atspaids. Pat nezinu, kā šogad pensionāriem un tantiņām paskaidrot, ka ES dotā palīdzība nepienākas," bažīga ir Sociālā dienesta vadītāja.

Jau zināms, ka šogad visā Latvijā plānots izdalīt nedaudz virs pusmiljona pārtikas paku. Vasaras vidū plānots sākt arī higiēnas preču izdali, bet, tuvojoties jaunajam mācību gadam, trūcīgās ģimenes saņems pakas ar skolas piederumiem.

Iepriekš:

Palīdzības pakas trūcīgām personām sāks dalīt 5. maijā