10.03.2015 14:36

Arī "SEB banka" izsniegs valsts galvotos kredītus mājokļu iegādei ģimenēm ar bērniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī "SEB banka" izsniegs valsts galvotos kredītus mājokļu iegādei ģimenēm ar bērniem arhīvs

Arī "SEB banka" iesaistījusies valsts atbalsta programmā pirmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem. Jau ar 11. martu ģimenēm ar bērniem šajā bankā būs iespēja saņemt mājokļu aizdevumus ar atvieglotiem nosacījumiem pirmajai iemaksai.

Kā portāls "Apriņķis.lv" uzzināja bankā, starp "SEB banku" un Latvijas Attīstības finanšu institūciju "ALTUM" ir noslēgts līgums par bankas līdzdalību "ALTUM" īstenotajā valsts atbalsta programmā ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei.

"Zems uzkrājumu līmenis vēl joprojām ir būtiskākais šķērslis ģimenēm sava mājokļa iegādei, jo bieži vien tas nav pietiekams pirmās iemaksas segšanai. Tādēļ ir apsveicams jebkurš atbalsta mehānisms, kas palīdz pārvarēt šo šķērsli. Tāpat ir svarīgi, ka tiesiskais regulējums mājokļu kreditēšanas jomā šobrīd atkal ļauj ar atbildīgu pieeju kreditēšanai veiksmīgi virzīties uz programmas mērķu sasniegšanu, turklāt no klientu puses redzam aizvien aktīvāku interesi par iespējām iegādāties savu mājokli. Tādēļ arī "SEB banka", atbalstot savus klientus, ir gatava sniegt savu ieguldījumu valsts atbalsta programmas mērķu īstenošanā," sacīja "SEB bankas" prezidents Ainārs Ozols.

Savukārt "ALTUM" valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko norādīja, ka vēl vienas komercbankas iesaistīšanās mājokļu galvojumu valsts atbalsta programmā padara šo programmu vairāk pieejamu.

Pieteikties konsultācijai par mājokļu aizdevuma saņemšanu valsts atbalsta programmas ģimenēm ar bērniem ietvaros iespējams no 11. marta jebkurā "SEB bankas" filiālē vai sazinoties ar SEB Klientu centru pa tālruni 8777.

Ģimenēm, kuru apgādībā ir viens bērns, "SEB bankā" būs iespēja saņemt valsts galvojumu 10 % apmērā no mājokļa aizdevuma summas, bet ne vairāk kā 10 tūkstošus eiro. Ģimenēm ar diviem bērniem valsts galvojuma summa noteikta 15 % apmērā, bet ne vairāk kā 15 tūkstoši eiro. Bet ģimenes ar trim vai vairāk bērniem var saņemt galvojumu 20 % apmērā no aizdevuma summas, bet ne vairāk kā 20 tūkstošus eiro.

Jau vēstīts, ka pērn Ekonomikas ministrija izstrādāja valsts atbalsta programmu mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem. Valsts atbalsta programmā šim mērķim šogad atvēlēti 332,7 tūkstoši eiro, kas ļauj uzņemties galvojumu saistības 1,33 miljonu eiro apmērā.

Līdz šim vienīgā banka Latvijā, kas izsniedza hipotekāros kredītus ar valsts galvojumu ģimenēm ar bērniem, bija banka "Citadele".

Pārējās komercbankas šajā programmā piedalīties atteicās tā dēvētā "nolikto atslēgu" principa dēļ. Bet februārī tika veikti grozījumi maksātnespējas likumā, paredzot "nolikto atslēgu" principu kā izvēles iespēju.

Iepriekš:

Pierīgā ģimenēm ar bērniem ir interese par iespēju iegādāties mājokli ar valsts galvojumu

Pirmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem valsts atvēl 332 tūkstošus eiro

"Citadele" iesaistīsies valsts atbalsta programmā pirmā mājokļa iegādei ģimenēm

Jau vairāk nekā 100 ģimenes izrādījušas interesi par jauno mājokļa galvojuma programmu

Slikts nobeigums labai idejai: Lielās Latvijas bankas aptur dalību valsts programmā ģimenēm mājokļa iegādei