17.01.2015 14:15

Ķekavas novadā pozitīvi demogrāfijas rādītāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novadā pozitīvi demogrāfijas rādītāji arhīvs

Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļā 2014. gadā reģistrēti 255 jaundzimušie un 133 mirušie, līdzīgi kā iepriekšējos gados saglabājot pozitīvu demogrāfijas līkni.

Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Lidija Stūre skaidro, ka šie cipari pilnībā neatspoguļo reālo situāciju, jo kā dzimšanu, tā arī miršanu un laulību var reģistrēt jebkurā Latvijas dzimtsarakstu nodaļā. Izplatīta prakse ir reģistrēt bērna dzimšanu jau Dzemdību namā vai citā pašvaldībā, kurā bērniņš nācis pasaulē.

Pēc Izglītības daļas sniegtās informācijas, rindā uz novada bērnudārziem pērn reģistrējušies 550 bērni. Tādējādi var secināt, ka novadā deklarēto bērnu skaits uz pusi pārsniedz Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēto.

Precīzāka informācija par iedzīvotāju skaita izmaiņām Ķekavas novadā būs pieejama jau tuvākā mēneša laikā, kad Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde publicēs aktuālo statistiku par 2014. gada otro pusi.

Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļā pērn reģistrētas arī 100 laulības, no kurām 16 noslēgtas baznīcā, informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļā.