18.05.2013 15:03

Bērns homoseksuāļu ģimenē: noklusētie riski

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bērns homoseksuāļu ģimenē: noklusētie riski arhīvs

Cenšoties sekot Eiropas tendencēm, arī Latvijas sabiedrību pamazām cenšas pieradināt pie domas, ka bērns var augt ne tikai tradicionālā ģimenē, bet arī ar divām sievietēm vai diviem vīriešiem.

Pārāk maz tiek diskutēts par riskiem, kas notiek ar bērna prātu un vērtībām, augot šādā vidē. Homoseksuāļu tiesību kaismīgie aizstāvji izvēlas nerunāt par to, ko atklāj 2012. gadā Teksasas universitātes (Ostina, ASV) socioloģijas doktora Marka Regnerus pētījums. Tajā atklājas šokējoši fakti, ka šādās savienībās augušie bērni pēcāk liela daļa nespēj būt uzticīgi savam partnerim, kā arī biežāk slimo ar venēriskajām slimībām un pat apsver domu par pašnāvību.

Diskusijā par to, kādus riskus šādas savienības atļaušana radīs Latvijā, Latvijas Kristīgā radio raidījumā "Atklāti par patiesību" kopā ar tā vadītāju Tālivaldi Tālbergu diskutēja arī portāla "Apriņķis.lv" žurnāliste Līga Greiškane un interneta žurnāla "Spektrs" žurnāliste Marlēna Pirvica, kura ir viena no galvenajām iniciatorēm parakstu vākšanā pret izmaiņām Krimināllikumā, kas paredz reālu atbildību par negatīva viedokļa izteikšanu par homoseksuāļiem.

Raidījuma video ieraksts apskatāms šeit.