15.05.2013 10:25

Izdota bezmaksas grāmata topošajām un jaunajām māmiņām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Grāmata ir turpinājums 2010. gadā uzsāktajam projektam "Izglābsim 100 bērnus", kura ietvaros tika veikts apjomīgs pētījums par galvenajiem iemesliem augstajiem mirstības rādītājiem Latvijā. Pētījuma rezultāti liecina, ka mūsu valstī ap 50 bērnu gadā nesagaida sesto dzīves dienu. Turklāt konstatēts, ka Latvijas novados ir par 1,41 reizēm augstāks risks nomirt salīdzinot ar pilsētām. Grāmata ir turpinājums 2010. gadā uzsāktajam projektam "Izglābsim 100 bērnus", kura ietvaros tika veikts apjomīgs pētījums par galvenajiem iemesliem augstajiem mirstības rādītājiem Latvijā. Pētījuma rezultāti liecina, ka mūsu valstī ap 50 bērnu gadā nesagaida sesto dzīves dienu. Turklāt konstatēts, ka Latvijas novados ir par 1,41 reizēm augstāks risks nomirt salīdzinot ar pilsētām. www.maminuklubs.lv

Ar Šveices veselības aprūpes firmas "Roche Latvija" un Austrumu slimnīcas atbalsta fonda gādību iznākusi rokasgrāmata "Gribu būt māmiņa".

Grāmata veidota kā sociālās atbildības projekts ar mērķi izglītot topošās māmiņas, lai samazinātu jaundzimušo mirstību un palielinātu dzimstību Latvijā. Grāmatas autore ir Latvijā labi pazīstamā Rīgas Dzemdību nama ārste Dace Rezeberga. Grāmata izdota mūsdienīgā, gaumīgā noformējumā, ar Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes uzrunu Latvijas sievietēm, kas ir aktuāla arī šodien.

Grāmata ir turpinājums 2010. gadā uzsāktajam projektam "Izglābsim 100 bērnus", kura ietvaros tika veikts apjomīgs pētījums par galvenajiem iemesliem augstajiem mirstības rādītājiem Latvijā. Pētījuma rezultāti liecina, ka mūsu valstī aptuveni 50 bērnu gadā nesagaida sesto dzīves dienu. Turklāt konstatēts, ka Latvijas novados ir par 1,41 reizēm augstāks risks nomirt salīdzinājumā ar pilsētām. Projekta ietvaros tika izstrādāta virkne rekomendāciju perinatālās mirstības samazināšanai.

Kā galvenie turpmākie soļi izvirzīti laicīga stāšanās grūtniecības uzskaitē, grūtnieču agrīna izmeklēšana ar ultraskaņu un asins analīzes, kas uzrāda iespējamās bērna ģenētiskās anomālijas.

Šeit var iepazīties ar grāmatas saturu PDF formātā