14.05.2013 07:23

Inese uzticējās sirdsbalsij un jau sesto dienu auklē savu meitiņu Saniju

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inese uzticējās sirdsbalsij un jau sesto dienu auklē savu meitiņu Saniju arhīvs

Mazajai rīdziniecei Sanijai ir jau sešas dienas. Gan viņa, gan māmiņa jūtas labi, tāpēc nesen abas no slimnīcas devās uz mājām, kur viņas tik ļoti ilgojās samīļot brālis, abas māsiņas un vecmāmiņa.

Liels prieks ir arī par to, ka šī burvīgā meitenīte ir pirmais zināmais bērniņš, kura mammai īstajā brīdī palīdzēja cilvēki, kuri piedalījās vairāku sabiedrisko organizāciju rīkotajā kampaņā "Par dzīvību".

Dzīvē tā notiek, ka, meklējot pareizo risinājumu, palīdz šķietama nejaušība. Tā bija arī Inesei, kad viņa pagājušajā rudenī stāvēja Dzirnavu ielas pieturā Rīgā. Gaidot sabiedrisko transportu, sieviete ieraudzīja telefonu numuru uz kampaņas "Par dzīvību" plakāta.

Pēc brīža Krīzes grūtniecības centrā atskanēja telefona zvans. Klausuli pacēla Kristīne Skaliņa un aicināja Inesi nākt aprunāties uz centru Tērbatas ielā 38. Sarunas gaitā noskaidrojās, ka Inese jau vienpadsmito nedēļu ir stāvoklī un nesaprot, ko darīt, jo sirds saka vienu, mīļotais vīrietis citu, bet ārsti ir nobažījušies, vai sieviete spēs iznēsāt bērniņu, jo pirms pusotra gada viņai jau bija dzemdības ar ķeizargriezienu. "Klausoties jaunajā sievietē manī arvien spēcīgāka kļuva doma, ka Dievam šim mazajam bērniņam noteikti ir kāds plāns," stāsta Kristīne no Krīzes grūtniecības centra. "Es pateicu šos vārdus, un mūsu saruna ievirzījās pavisam citā gultnē. Mēs abas kopā lūdzām Dievu, un Inese sajuta milzīgu atvieglojumu, kad saprata, ka sekos savai sirds balsij."

Grūtniecības laiks Inesei bija diezgan grūts un, gatavojoties dzemdībām, ārsti bija ļoti nopietni nobažījušies par to norisi. Operācijā piedalījās krietni vairāk speciālistu nekā parasti. Taču viss noritēja apbrīnojami normāli un piedzima brīnišķīga, vesela meitenīte. Kad pēc dzemdībām ārste ienāca apraudzīt Inesi, viņa teica: "Ziniet, Dievs jūs ļoti mīl! Jūs pat iedomāties nevarat, cik ļoti viņš jūs mīl!" Pieredzējusī ginekoloģe atzina, ka ilgu gadu laikā pirmo reizi piedzīvo dzemdības, kurās visas bažas par iespējamajiem sarežģījumiem izrādījušās veltīgas.

Trešajā dienā pēc dzemdībām Inese ar meitiņu jutās tik labi, ka abas varēja posties uz mājām pie saviem mīļajiem. Ineses ģimenē mazā Sanija, ko viņa mīļi sauc arī par Saulīti, ir ceturtais bērniņš, tāpēc viņa saka sirsnīgu paldies par dāvanu – naudas summu no ziedojumiem kampaņai "Par dzīvību". Tā ļoti noderēs skapim, kur salikt bērnu drēbītes. Tā kā Inese audzina bērnus viena un mamma veselības problēmu dēļ nevar palīdzēt, viņa atzinās, ka ļoti priecātos par dūlu atbalstu, taču šis pakalpojums ir par maksu.

Kampaņas organizatori ir ļoti gandarīti par šo notikumu. "Iepriekš no kampaņas nekādus īpašus rezultātus negaidījām. Ja izdotos izglābt kaut viena bērniņa dzīvību, tad jau būtu skaidrs, ka lielais kampaņas darbs bija tā vērts. Tas tagad ir noticis! Turklāt sāk izskatīties, ka mazā Sanija nav vienīgais kampaņas nopelns, jaunākie statistikas dati rāda, ka pērn abortu skaits Latvijā samazinājies par 12,6 %!" ar prieku atzīst kampaņas organizatori.