10.04.2013 09:58

Aicina noklausīties divu pētījumu rezultātus; kāda izglītības sistēma pie mums pastāv un kāda būtu labāka mūsu bērniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Aicina noklausīties divu pētījumu rezultātus; kāda izglītības sistēma pie mums pastāv un kāda būtu labāka mūsu bērniem Krišjānis Grantiņš

11. aprīlī pulksten 12 Eiropas Savienības mājā notiks biedrības "POPULARES Latvija" un pētījumu centra SKDS jaunāko pētījumu "Laba skola: vēlmes un vērtējums" un "Pasaules uzskats: pašnovērtējums un realitāte 2013" prezentācija.

Pasākumu ievadīs ikgadējā "Latvijas iedzīvotāju ideoloģiskā barometra" jaunāko rezultātu apkopojums. Abi pētījumi ir izstrādāti no šā gada janvāra līdz martam. To mērķis ir konstatēt aktuālo Latvijas iedzīvotāju ideoloģiskā pašnovērtējuma atbilstību reālajām vērtību orientācijām. Šajā reizē būs iespēja arī izdarīt salīdzinājumu ar 2012. gada barometra rezultātiem, kas ļaus novērtēt – vai iedzīvotāju vēlmes ir tuvinājušās viņu ideoloģiskajām pārliecībām vai arī noticis gluži pretējais process.


Savukārt pētījums "Laba skola: vēlmes un vērtējums" sniegs dziļāku ieskatu mūsu valsts iedzīvotāju vērtību orientācijās. Tās spilgti atspoguļojas tieši izteiktajās vēlmēs pēc tā, kādam jābūt mācību saturam un metodēm Latvijas skolās: vai skolās jāmāca būt savas valsts patriotiem vai arī mēs vēlamies redzēt savus bērnus multikulturālus un atvērtus, vai vecāki piekristu, ka viņu bērnus skolotāji var sodīt, kurus mācību priekšmetus vecāki uzskata par svarīgākajiem – matemātiku, tehniskās iemaņas vai varbūt ķīniešu valodu, vai neatkarības gados esam izveidojuši labāku skolu nekā padomju gados?

Pasākumā būs iespēja dzirdēt pētījuma autoru secinājumus par šiem un virkni citu jautājumu. Tāpat notiks diskusija par šī pētījuma rezultātiem ar tā veicējiem un nozares profesionāļiem.