04.04.2013 23:04

Ulbrokā izaudzētā ķirbī atrod citplanētiešu vēstījumu

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novada Ulbrokā izaudzētā ķirbī tā saimniece atradusi dīvainas 111 sēkliņas ar mistiskiem hieroglifiem. Stopiņu novada Ulbrokā izaudzētā ķirbī tā saimniece atradusi dīvainas 111 sēkliņas ar mistiskiem hieroglifiem. ekrānuzņēmums no video; www.kasjauns.lv

Pieredzējusī dārzkope Sarma Žurčinska nesen pārgriezusi ķirbi, kas viņas virtuvē glabājas kopš pērnā rudens, un bija ļoti pārsteigta, kad uz ķirbju sēkliņām ieraudzīja dīvainus hieroglifiem līdzīgus simbolus. Viņa spriež, ka tas pat varētu būt šifrēts citu civilizāciju vēstījums zemes iedzīvotājiem.

S. Žurčinska ir dārzkope ar 60 gadu stāžu, bet tik dīvainas ķirbju sēkliņas viņa vēl nebija redzējusi. Ulbrokā izaugušā 'Mramornaja' šķirnes ķirbī bija tieši 111 sēkliņas un uz katras no tām bija mistisks hieroglifam līdzīgs simbols. Dārzkope stāsta, ka viņai šī ķirbja sēklas bija atsūtījuši draugi no Krievijas.

Baltijas Pirmā kanāla uzrunātie eksperti arī nevarēja izskaidrot, kā radušās dīvainās ķirbja sēkliņas. Latvijas Universitātes bioloģijas profesors Ģederts Ieviņš teic, ka ar šo ķirbi ir noticis kaut kāds "pārpratums", ko viņš nevar izskaidrot, un puspajokam teic, ka neizslēdz iespēju, ka dīvainie hieroglifi varētu būt arī kaut kādu mums nezināmu radījumu slepens vēstījums cilvēkiem.

Ne piktogrammas, bet plaisas sēklas apvalkā
"Tie nav hieroglifi, nedz arī kādas mistiskas piktogrammas, bet plaisas sēklas apvalkā," gluži racionāls skaidrojums par ķirbja sēklām ir portāla "Kasjauns.lv" lasītājai Līgai Zvirbulei, kuras vaļasprieks ir dārzkopība.

Lūk, Līgas Zvirbules skaidrojums, kā radušās plaisas sēklas apvalkā:
"Ķirbjaugu sēklu apvalkus parasti veido trīs šūnu kārtas. Ārējā kārta sastāv no plānām zedeņu parenhīmas šūnām, kas satur pigmentu, no kura atkarīga sēklas krāsa. Zem ārējās kārtas atrodas čauganās parenhīmas šūnas, tām ir neregulāra forma, un starp tām ir liela starpšūnu telpa.

Trešo, pašu zemāko kārtu, veido šūnas ar biezām, stingrām sieniņām, kas arī padara sēklas cietas. Tieši ķirbjiem otrās šūnu kārtas nav. Tās vietā veidojas biezs pārkoksnējušos šūnu slānis, kas sadalās četros apakšslāņos. Savā starpā tie atšķiras pēc šūnu formas.

Mijoties karstam un vēsam laikam, sausumam un lietavām, ķirbis aug nevienmērīgi un ar sēklām notiek tas pats. Sēklas apvalka otrās kārtas biezās šūnas plaisā, izveidojušies plīsumi atgādina īpatnējas zīmes. Pašu sēklu kvalitāti (dīgtspēju, šķirnes īpatnības) šādi hieroglifi neietekmē, bet tie var liecināt par to, ka sēklas nav pietiekami nogatavojušās. Parasti plīsumi paliek neievēroti, bet šajā reizē tie izveidojušies ļoti lieli. Interesanti, ka gurķiem, melonēm un arbūziem šāda parādība nav novērota, tā raksturīga tikai atsevišķām ķirbju šķirnēm, sevišķi dienvidu ķirbjiem, ko audzē, intensīvi laistot."

Baltijas Pirmā kanāla uzņemtais video sižets: