23.03.2013 08:08

Lai nosūtītu e-pastu, nav jādodas uz pasta nodaļu

Autors  Mārtiņš Zviedris
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai nosūtītu e-pastu, nav jādodas uz pasta nodaļu www.gotowall.com

Arī šogad E-prasmju nedēļa visā Latvijā iepazīstina ar jaunajām tehnoloģijām, informē par drošību internetā un māca, kā izmantot e-pakalpojumus, kas atvieglo ikdienu.

E-prasmju nedēļa šogad notiek vēl līdz 24. martam. Norises vietnē www.eprasmes.lv pieejamā karte rāda, ka akcijā iesaistījies arī Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Ropažu, Carnikavas, Saulkrastu, Mārupes, Olaines, Ādažu un Mālpils novads. Baložu bibliotēka 20. martā iepazīstināja ar internetbankas iespējām, e-parakstu un citiem pakalpojumiem, bet pirms tam bija iespējams uzzināt, kā elektroniski deklarēt ienākumus.

Ķekavas bibliotēkā visu nedēļu notiek e-prasmju apgūšanas akcija "Juniori palīdz senioriem". Carnikavas pamatskolā 20. martā notika seminārs jauniešiem par jaunajām tehnoloģijām, nākamajā dienā – lekcija par datoratkarību, savukārt 25. martā gaidāma "Microsoft PowerPoint" apmācība skolotājiem.

"Vai katru dienu gan mācām par drošību internetā, gan ierādām e-pakalpojumus. E-prasmju apguvē bieži iznāk palīdzēt kā bērniem, tā senioriem," stāsta Vizma Stūrmane, kuras vadītās Saulkrastu bibliotēkas sarīkojumu plānā šonedēļ bija lekcija par e-bankas pakalpojumu izmantošanu. "Nupat iznāca kādai kundzei paskaidrot: lai nosūtītu dokumentu, nav jādodas uz pasta nodaļu – lapu var ieskenēt un pievienot e-pasta sūtījumam tepat bibliotēkā. Kad pastāstījām, cik vienkārši to izdarīt internetā, pensionārei bija pat asaras acīs!" E-pakalpojumu apguvi kā vispieprasītāko konsultāciju min arī Carnikavas bibliotēkas vadītāja Ilze Ezermale.