04.03.2013 09:25

Naudas trūkums nav mazinājis saulkrastiešu optimismu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Lai gan ekonomiskās krīzes zemākajā punktā finansējums samazināts arī kultūrai, tostarp pašdarbības kolektīvu atbalstam, tas nav kavējis dziedāt un dejot gribošos Saulkrastu iedzīvotājus ļauties sev tīkamajai nodarbei.

Kā zina teikt pašvaldības aģentūras "Saulkrastu kultūras un sporta centrs" direktore Judīte Krūmiņa, 2008. gadā šajā Pierīgas pašvaldībā darbojās divi jauktie kori "Anima" un "Bangotne", senioru deju kolektīvs "Saulgrieži", jauniešu deju kolektīvs "Krustu šķērsu", koklētāju ansamblis "Saule", pūtēju orķestris "Neibāde", rokdarbu pulciņš, audēju kopa, vokālais ansamblis "Dzīle" un teātra studija, bet šogad šim pulciņam pievienojušies vidējās paaudzes deju kolektīvs "Jūrdancis" un folkloras kopa "Dvīga".

"Mēs esam gandarīti, ka ekonomiskā situācija un līdzekļu samazinājums nav atturējis cilvēkus dziedāt, dejot, koklēt, aust un pūst orķestrī," tā J. Krūmiņa. Tāpat spiedīgajos apstākļos izdevies saglabāt labās tradīcijas un svētkus, lai gan budžets 2008. gadā bija vairāk nekā 250 000 latu, bet gadu vēlāk – aptuveni 180 000 latu.