18.02.2013 14:49

Valsts augstākās amatpersonas aicina ievērot tautas intereses pirms grozījumu veikšanas Krimināllikumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valsts augstākās amatpersonas aicina ievērot tautas intereses pirms grozījumu veikšanas Krimināllikumā Krišjānis Grantiņš

Pēdējos mēnešos plašās un brīžam dramatiskās diskusijas masu saziņas līdzekļos norāda uz to, ka sabiedriskajā telpā norisinās pretīm stāvēšana, kuru parastā politiskā procesā atrisināt neizdodas.

Tādēļ Latvijas Ordeņu brālība, viena no lielākajām sabiedriskajām organizācijām valstī, aicina valsts politisko vadību neatkārtot nesenās pagātnes kļūdas, akli klausot citu galvaspilsētu direktīvām, nevis savai tautai. Brīdinājumi skan no visām pusēm, un ir pēdējais laiks ir tajos ieklausīties.

"Mēs, Latvijas Ordeņu brālība, izsakām dziļu satraukumu par pēdējā laikā notiekošo informatīvo kampaņu, kuras mērķis nepārprotami ir labvēlīga fona radīšana grozījumu gatavošanai Krimināllikuma 78. pantā, kas šobrīd noteic atbildību par nacionālā, etniskā un rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, attiecinot to arī uz "seksuālām minoritātēm" un kriminalizējot tā dēvēto "naida runu". Šodien, kad mūsu nācija pārdzīvo smagu krīzi, kad Latvijā ir daudzas patiešām dramatiskas un traģiskas problēmas, ir nepieļaujami, ka valsts amatpersonas un ierēdņi turpina izšķiest valsts naudu, apkalpojot šādus dīvainus pasūtījumus," teikts iesniegumā, kas 18. februārī nosūtīts Valsts prezidentam Аndrim Bērziņam, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram un tieslietu ministram Jānim Bordānam.

"Aicinām valsts atbildīgās amatpersonas darīt visu, lai tiktu konsekventi ievērota Latvijas Republikas suverenitāte un nacionālajās interses atbilstoši sabiedrības demokrātiskā vairākuma interesēm, daudz plašāk iesaistot sabiedrību, speciālistus, nevalstiskās organizācijas, inteliģenci un garīgos līderus, tādējādi nodrošinot patiesu lēmumu pieņemšanas caurspīdīgumu un demokrātijas principu ievērošanu."

Iesniegums apskatāms šeit.