16.02.2013 10:30

Ritovas "Eirodziesma" – veltījums autosportistam Šlēgelmilham

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šovā "Okartes" skatuvē iepazītā dziedātāja Marta Ritova. Šovā "Okartes" skatuvē iepazītā dziedātāja Marta Ritova. Publicitātes foto

Dziedātājas Martas Ritovas "Eirovīzijas" nacionālās atlases "Dziesma 2013" finālā Ventspilī sestdien izdziedās veltījumu jaunajam autosportistam Haraldam Šlēgelmilham.

"Dziesma nemaz netika rakstīta "Eirovīzijai", bet gan kā Haralda reklāmas video dalībai "Formula 2" sacensībās," atklāj televīzijas šova "Okartes skatuve" 2. vietas ieguvēja. "Eirodziesmas" pieteikuma video filmēts trasē "333" Ropažu novadā. Kamēr Marta stāsta, par ko būs dziesma, Haralds fonā pa trasi aiztraucas vēja ātrumā.

"Galvenā dziesmas doma ir par to, ka jānodarbojas ar to, kas tiešām patīk. Ja dari to, kas tev nepatīk, tad ir grūti kaut ko sasniegt, varbūt pat neiespējami. Nav svarīgi, ko par tevi domā citi, galvenais mīlēt to, ko dari," skaidro Marta un Haralda patieso aizraušanos ar autosportu nosauc par spilgtu apliecinājumu.

Pašam Haraldam šķiet, ka dziesma ir izdevusies tik iedvesmojoša un pacilājoša, ka to varētu klausīties pirms starta trasē. Lai gan par meitenes sākotnējo iedvesmas avotu kalpojis Haralds un viņa kaislība – autosports –, beigās, kad dziesma tapusi, tā iedvesmojusi arī pašu Haraldu. Viņš dziesmu atzīst par labu enerģijas avotu pirms starta. Sanācis apburtais loks, secina Marta. "Esam iedvesmojuši viens otru," viņa smejas.

"Mēs visi cerējām, ka tiksim finālā. Biju ļoti, ļoti priecīga, kad uzzināju rezultātus," atzīst dziedātāja. Šobrīd pa Martas galvu jaucas organizatoriskās lietas, kas saistītas ar priekšnesumu un došanos uz Ventspili. "Man vajag tā, lai viss būtu nostrādāts līdz pēdējam, lai viss ir līdz galam izdomāts, esmu baigā perfekcioniste," par sevi saka jaunā dziedātāja.

Viņa atzīst, ka no pārlieku liela stresa izdodas izvairīties, esot tikai tāda patīkama rosīšanās. "Nemitīgi jāsazvanās ar daudziem cilvēkiem, kaut kas jānokārto, jānoorganizē, jādomā par frizieri, tērpiem un visu pārējo. Laiks skrien ļoti ātri. Nemaz nepamanīju, kā pienāk nedēļas vidus un tad jau – hop, sestdiena klāt. Laika ir maz, bet viss būs kārtībā," pārliecināta Marta.

Lai gan jauno dziedātāju aizgrābusi Haralda patiesā aizraušanās ar autosportu, viņa pati nav izmēģinājusi spēkus autotrasē. "Bet mēs esam vienojušies, ka Haralds mani izvizinās," nosaka dziedātāja.