06.02.2013 09:46

Prasa "Sorosa fonds – Latvija" slēgšanu prettiesiska finansējuma piešķīruma dēļ demokrātijas graušanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Prasa "Sorosa fonds – Latvija" slēgšanu prettiesiska finansējuma piešķīruma dēļ demokrātijas graušanai www.foto.delfi.lv

Konservatīvas vērtības aizstāvošas sabiedriskas organizācijas šonedēļ vērsušās atbildīgajās iestādēs par "Sorosa fonds – Latvija" un biedrības "Papardes zieds" genocīdam līdzīgām darbībām (nedzimušu bērnu iznīcināšana).

Plašsaziņas līdzekļos jau izskanējis, ka "Sorosa fonds – Latvija" piešķīris līdzekļus – 19 999 eiro (aptuveni 13 880 latus) – "Papardes ziedam", lai apkarotu negaidīti masveidīgo kampaņu "Par Dzīvību", ko rīkoja ģimenes un bērnus atbalstošas organizācijas un daudzas sabiedrībā zināmas personas. Kampaņas mērķis bija atgādināt par nedzimuša cilvēka dzīvības vērtību, katastrofāli milzīgo abortu skaitu Latvijā, kā arī veicināt valsts atbalstu krīzes grūtniecībā nonākušām personām. 27 nedzimušu bērnu skulptūriņas Vecrīgā bija viena no kampaņas "Par Dzīvību" aktivitātēm, un tās negaidīti kļuva par atzītu mākslas objektu un pat par spontānu abortos bojāgājušo bērnu piemiņas vietu.

Nevalstiskās organizācijas vērsušās Ģenerālprokuratūrā, Saeimā, Tiesībsarga birojā un Garīgo lietu padomē. 

"Uzskatām, ka Dž. Soross un viņu atbalstošās aģentorganizācijas Latvijā pauž klaju necieņu pret Latvijas tautu un tās vērtībām, jo notiek tieša vēršanās pret konkrētu pašas tautas brīvprātīgi realizētu projektu – "Par Dzīvību"," pauž tā organizatori.

"Vēlamies atgādināt, ka ikvienas valsts pilsoņiem pašiem ir tiesības izlemt valstij svarīgus sensitīvus jautājumus – tautas pamatvērtībām, abortu regulējumu, laulības un ģimenes institūtu saturu u. tml. – un nekādā gadījumā nav pieļaujama vēršanās pret valsts atzītām vietējām organizācijām, īpaši jau no ārvalstu pilsoņu puses."

Dž. Soross savu finanšu mahināciju dēļ ir persona non grata vairākās Eiropas Savienības valstīs, un arī Latvijai šobrīd ir nopietns pamats atzīt šo konservatīvo vērtību grāvēju (un viņa aģentorganizācijas) par nevēlamu personu.

Iesniegtā prasība apskatāma šeit.