23.01.2013 11:12

"Ulubele" pateicas atbalstītājiem un aicina to darīt arī turpmāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Stopiņu novada Līčos esošās dzīvnieku patversmes "Ulubeles" darbinieki savilkuši pirms un pēc svētku bilanci.

 

Iespējams, pirmssvētku laiks ir mudinājis cilvēkus vairāk domāt par mūsu četrkājainajiem draugiem. Patversmes darbinieki ir gandarīti, ka līdz Jaunajam gadam izdevās kaut nedaudz samazināt tajā esošo murrātāju skaitu, atrodot viņiem jaunus saimniekus. Laikā no 24. decembra vecajā gadā līdz 13. janvārim jau jaunajā gadā mājās devās 12 Ulubeles minči. Šajā pašā laika posmā patversmē savu cilvēku sastapa 31 suns.

Ziemassvētki ir laiks, kad patversme ievāc "kucēnu" ražu. Aizvadītā gada beigu rekords ir 53 mazi rējēji patversmē, tādēļ tās darbinieki bija spiesti lūgt sabiedrības palīdzību, mudinot ziedot vilnas džemperīšus vai speciālos suņu mētelīšus. Un atradās arī dzirdīgas ausis. Trīs fantastisku kundzīšu apvienība, izlasot aicinājumu sociālajos tīklos, divās nedēļās noadīja džemperīšus mazajiem.

Arī Jaunais gads atnesa brīnumu, pareizāk – astoņus mazus brīnumus. Īsi pirms gadumijas dzemdības sākās kādai nesen atvestai kucītei. Ausa 1. janvāra rīts, un mamma jau mazgāja un baroja astoņus dūšīgus kunkuļus.

Patversmes "Ulubele" dzīvnieku vajadzības jaunajā gadā paliek nemainīgas – ja ir iespēja, cilvēki tiek aicināti atvest konservus mazajiem un pavisam vecajiem, kādu dzīvnieku kārumu, pavadas un kaklasiksniņas, siltas segas, palagus, vilnas džemperus, pledus, dvieļus, jebkuru makulatūru; kā arī izvest pastaigā suni un samīlēt kaķi.

Ja esi pazaudējis savu mīluli vai atradis kādu bēdubrāli, lieto portāla www.dzivniekupolicija.lv sludinājumu sadaļas piedāvātās iespējas.