18.01.2013 17:21

Mazturīgajiem Babītes novadā dāvā "drošās" jakas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mazturīgajiem Babītes novadā dāvā "drošās" jakas Latvijas Samariešu apvienība

Biedrības "Latvijas Samariešu apvienība" (LSA) un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji projekta "Esi redzams!" ietvaros Babītes novadā mazturīgajiem iedzīvotājiem dāvinājuši siltu apģērbu – vairāk nekā 100 košu jaku ar iestrādātiem atstarojošiem elementiem.

 

""Latvijas Samariešu apvienība" pastāvīgi rūpējas par drošību uz ceļiem, nodrošinot gan autovadītāju apmācību pirmās palīdzības sniegšanā, gan arī iespēju ātri un ērti atjaunot medicīnisko izziņu ārstu komisijā Bauskas ielā Rīgā. Dalot šīs jakas, mums ir iespēja parūpēties arī par gājēju drošību uz Latvijas ceļiem," skaidroja LSA direktors Andris Bērziņš.

Savukārt Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence uzsvēra, ka šāds atbalsts ir īpaši nozīmīgs tiem novada iedzīvotājiem, kuri dzīvo ārpus apdzīvotajām vietām ar apgaismotām ielām. Turklāt jāņem vērā, ka Babītes novadu šķērso trīs valsts nozīmes šosejas ar intensīvu automašīnu plūsmu – Jūrmalas šoseja, Liepājas šoseja un Rīgas apvedceļš.

LSA un CSDD sadarbības projekts, kura laikā Latvijas pagastu mazturīgie iedzīvotāji, tuvojoties ziemai, saņem šādas dāvanas, ilgst jau septiņus gadus. Šo gadu laikā ir izdalītas aptuveni tūkstoš siltās jakas, vestes un bikses.