19.01.2013 10:34

Aicinājums uz manifestāciju "Par tautas dzīvību"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Aicinājums uz manifestāciju "Par tautas dzīvību" www.foto.delfi.lv

Tautas manifestācijas rīkotāji aicina ikvienu – vectētiņus un vecmāmiņas, represētos un karu pārdzīvojušos, pedagogus un mediķus, mācītājus un draudžu locekļus, inteliģenci un studentus, topošos un esošos vecākus, jauniešus, visu tautību cilvēkus, kuri ciena Latvijas valsti, vienoties kopīgā sapulcē "Par tautas dzīvību" Doma laukumā barikāžu aizstāvju atceres dienā 20. janvārī.

Manifestācijas mērķis ir atgriezties pie Atmodas laika ideāliem mūsdienu Latvijā. Aicinām Latvijas iedzīvotājus solidarizēties, lai no jauna vienotos par Atmodas laika ideāliem – suverēnu, brīvu un demokrātisku Latvijas valsti, kas nodrošina pamatvērtību saglabāšanu, sociālo taisnīgumu, tautas fizisko, morālo un garīgo uzplaukumu.


"Toreiz, kad mēs savu valsti atjaunojām, tie bija stipri un svētīgi pamati, kas tika ielikti brīvas Latvijas pastāvēšanai – tā bija garīga Atmoda, tas bija kopīgs mērķis – neatkarīga valsts, kuru īstenojām, nešķirojot vecumus, tautības un statusu sabiedrībā, turklāt to darījām paši, negaidot Briseles onkuļu vai laimes lāču palīdzību. Taču tie ceļi, kurus vēlāk mūsu valstī izvēlējās iet, ir izrādījušies greizi, tāpēc aicinām atgriezties pie tām pamatvērtībām, kas ļāva mūsu valsti atjaunot," uzsver manifestācijas rīkotāji.

Tautas sapulcē uzstāsies gan sabiedrībā zināmi cilvēki, gan inteliģences un studentu, gan sabiedrisko organizāciju un pensionāru, gan visu triju lielāko konfesiju pārstāvji. Tāpat kā toreiz barikāžu laikā – tauta runās ar tautu. "Sauksim lietas īstajos vārdos un nemānīsim sevi ar neesošiem veiksmes stāstiem."

Tautas sapulce notiks barikāžu atceres laikā 20. janvārī no plkst. 15 līdz 16.30. Sapulces dalībnieki ir aicināti ņemt līdzi Latvijas simboliku (nelielus karodziņus). Tautas manifestācija būs vērojama tiešraidē vairākos portālos – "TVnet", "NRA", "Delfi.lv", "Aprinkis.lv" u. c. "Būsim kopā, lai apliecinātu savu uzticību brīvas un neatkarīgas Latvijas idejai, lai kopā aizstāvētu tautas dzīvībai būtiskas pamatvērtības!"

Tautas sapulces rīkotāji: Jāņa Čakstes demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība "Asociācija "Ģimene"" un citi.