14.01.2013 12:01

Bijušo Inčukalna publisko pirti tagad apsaimnieko invaldību biedrība

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bijušajā Inčukalna publiskajā pirtī nu jau vairākus gadus rosās aktīvie invaldību biedrības "Mūsmājas" pārstāvji. Bijušajā Inčukalna publiskajā pirtī nu jau vairākus gadus rosās aktīvie invaldību biedrības "Mūsmājas" pārstāvji. LTV1 ekrānšāviņš

Pozitīvs skats uz dzīvi un māju izjūta. Tā īsi var raksturot Inčukalna novada biedrību "Mūsmājas", kura jau vairākus gadus mitinās bijušajā publiskajā pirtī.

Lai gan sākums bija grūts, nu jau vairākus gadus biedrībai ir sava mājvieta ar glīti izremontētām tēlpām, un tajā ik dienu tiekas un kopā darbojas cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Biedrība "Mūsmājas" dibināta 2006. gadā, un sākumā inčukalnieši sanākuši kopā vietējā sociālā dienesta dienas centra telpās. "Sākumā gāja ļoti gūti," atzīst Inčukalna invalīdu biedrības valdes priekšsēdētāja Valda Pavloviča. Pamazām uzņēmīgā sieviete un biedrības dibinātāja apguva visas nepieciešamās prasmes un zināšanas, lai iegūtu naudu savu izloloto projektu realizēšanai, tā uzlabojot arī citu Inčukalna invalīdu ikdienu, jo nu viņiem ir vieta, kur darboties un sanākt kopā.

LTV1 raidījuma "Kopā" video sižets par Inčukalna invaldību biedrību "Mūsmājas":