11.01.2013 12:58

Pensionāre atguvusi novembrī "izgaisušo" naudu

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pensionāre atguvusi novembrī "izgaisušo" naudu Krišjānis Grantiņš

Pagājušā gada nogalē redakcijā vērsās "Swedbank" kliente Skaidrītes kundze no Ķekavas novada, kura pirms savas dzimšanas dienas vēlējusies no konta noņemt 200 latus.

Tā kā tuvākais naudas izmaksas bankomāts bijis "Swedbank" draudzīgās bankas "SEB bankas" bankomāts tirdzniecības centrā "Liiba", kundze kā allaž nolēmusi naudu izņemt tajā. Taču šoreiz kļūdainas bankas operācijas rezultātā nauda no konta nozuda.

"Parādījās uzraksts "Paņemiet naudu", taču naudas nebija!" atceras kundze. Lai gan banka solīja iespējamo kļūmi izskatīt tikai mēneša laikā, pēc Ziemassvētkiem, viss izvērties labāk, nekā cerēts. "Pēc tam, kad jūs zvanījāt uz banku un es uzrakstīju iesniegumu centrālajā bankā, man zvanīja ļoti laipna bankas pārstāve Ērikas kundze. Runājām dikti ilgi," stāsta ilggadējā "Swedbank" kliente.

Neilgi pēc sarunas nedēļas laikā nozudušie 200 lati pārskaitīti atpakaļ uz Skaidrītes kontu. "Naudu pārskaitīja jau pirms Ziemassvētkiem. Redziet, tā tas notiek," priecīga ir Skaidrīte. Kundze pieļauj, ka godprātīgi labot kļūdu un tomēr lieki nevilcināties banka izlēmusi, lai izpaliktu skandāls un negācijas.

Pensionāre stāsta, ka drošības labad "SEB bankas" bankomātā skaidru naudu vairs neizņem. "Mums ir izmaksas automāts arī blakus esošajā "Maxima" veikalā. Abi veikali ir tik tuvu. Varēja vienā ievietot "Swedbank" izmaksas automātu, otrā – "SEB bankas" bankomātu," rosina Skaidrītes kundze un atklāj, ka Ķekavas bankomātos naudas dažreiz trūkstot. "Ciemats ir liels. Un nevar zināt, kad viņi naudu papildina. Nav patīkami, ja aizej uz bankomātu un naudas nav."

Bankomāts "aprij" 200 latus – banka sūdzību sola izskatīt pēc Ziemassvētkiem