07.01.2013 21:41

Saulkrastu iedzīvotāji nevēlas atdot Lienes Tomsones suni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu iedzīvotāji nevēlas atdot Lienes Tomsones suni Facebook.com

Kafejnīcas "Kūkotava" īpašniece Liene Tomsone joprojām izmisīgi cenšas atrast savu pazudušo suni.

"Mīļie draugi, 29. decembra vakarā mans palaidnīgais suņuks Arčibalds (balts, pūkains samojeds) izdomāja pastaigāt nedaudz tālāk, un izskatās, ka būs aizklīdis neceļos un nevar atrast ceļu uz mājām. Arčibalds varētu klīst pa Salacgrīvas, Tūjas, Skultes apkārtni," sociālajos tīklos raksta Liene Tomsone.

Kamēr raidījuma "Lapsa virtuvē" vadītāja izmisīgi meklē suni, tikmēr sociālajos tīklos parādījusies cita veida informācija.

"Ir informācija, ka Arčijs atrodas Saulkrastos. Cilvēki, pie kā viņš atrodas, nevēlas Arčiju atdot. Arčijs ir čipots, un par suņa apzinātu slēpšanu draud kriminālatbildība. Jaukie cilvēki, ja kāds Saulkrastos vai tuvējā apkārtnē redz balto samojeda puiku, lūdzu, paziņojiet – 29242661," vēstīts nra.lv.

"Pastāv iespēja, ka Saulkrastos redzētais suns nemaz nav viņš, bet mēs esam gatavi ķerties pie katra salmiņa. Izvietojam sludinājumus, iztaujājam cilvēkus. Rīt plānojam doties uz Igauniju, lai pārmeklētu valsts pierobežu," suņa saimniece savukārt teic portālam "Delfi izklaide".

"Tāpat pastāv arī iespēja, ka Saulkrastos suni kā klaidoni savās mājās ir pieņēmuši tur dzīvojoši cilvēki. Esmu runājusi ar dažādiem cilvēkiem, tostarp medniekiem, un atklāju, ka ļoti bieži arī ir sastopami gadījumi, kad dzīvnieka atradēji pieņemto suni vairs nevēlas atdot tā īstajiem saimniekiem.

Protams, es nevēlos cilvēkus nobiedēt, uzreiz apvainojot tos dzīvnieka zādzībā. Mana vienīgā vēlēšanās ir samaksāt atlīdzību un dabūt atpakaļ savu suni. Ceru, ka pavisam drīz tas notiks. Viņš taču ir pieradis pie mums," skumji nopūšas L. Tomsone, aicinot ikvienu iesaistīties pazudušā suņa meklēšanā un noderīgas informācijas sniegšanā.

Šī nav pirmā reize, kad televīzijas sejai nākas saskarties ar cilvēku negodīgo rīcību. Pērn L. Tomsones labvēlību izmantoja labdarības biedrības "Dzīves kvalitātes iniciatīva" pārstāvji, kuri kopīgi gādātos cepumus bez īpašnieces ziņas tirgoja kolektīvās iepirkšanās portālos, tā sagādājot L. Tomsonei nepelnītu izskaidrošanos ar Pārtikas un veterināro dienestu.