07.01.2013 14:34

Rīga apsveikusi savas "Labās zvaigznes"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

6. janvārī tika apbalvoti Rīgas domes rīkotās akcijas "Labā zvaigzne Rīgā 2012" laureāti deviņās nominācijās.

Vispopulārākā nominācija šogad bija "Sirds cilvēks – atbalsta un cerības nesējs", kurā bija atsūtītas visvairāk anketu. Šoreiz galveno balvu ieguva Dana Valija Anskaite, kas darbojas Betlēmes žēlsirdības mājā. Balva tika pasniegta par pacietību un labestību, palīdzot cilvēkiem ar atkarībām atgriezties normālā dzīvē.

Nominācijā "Atbalsts bērniem" galveno balvu saņēma Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja Anda Jansone par īpašu iejūtību, sniedzot smagi slimajiem bērniem medicīnisku un psiholoģisku palīdzību.

Nominācijā "Senioru labdaris" Labo zvaigzni ieguva Ilze Trumpe, kas vairāk nekā 10 gadu garumā kā brīvprātīgā brauc uz pansionātiem, organizējot veciem cilvēkiem dažādas aktivitātes, ekskursijas un pasākumus, padarot viņu dzīvi krāsainu un jēgpilnu.

Par "Labo zvaigzni" nominācijā "Palīgs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām" kļuva Mudīte Paegle, kas vada hroniski slimo bērnu biedrību "Sūrābele", kopā ar kolēģiem organizē bērniem nometnes, pasākumus un dažāda veida atbalsta programmas.

Šogad tika ieviesta jauna nominācija - "Uzņēmums – atbalsta piemērs". Labo zvaigzni ieguva AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" par palīdzību maznodrošinātām ģimenēm un par dalību Rīgas domes maznodrošināto ģimeņu centra dibināšanā, sniedzot palīdzību cilvēkiem ar ierobežotām kustības spējam, nodrošinot tos ar medicīniskām palīgierīcēm.

Par vēl vienas jaunās nominācijas - "Atbalstošākā nevalstiskā organizācija" - laureātu kļuva onkoloģisko pacientu un viņu tuvinieku atbalsta biedrība "Dzīvības koks". Šo organizāciju par Labo zvaigzni izvirzīja visvairāk cilvēku. Jau vairākus gadus biedrība veic darbu onkoloģisko pacientu un viņu tuvinieku atbalstam, izglītošanai un psihosociālajai rehabilitācijai

Tika nosaukts arī nominācijas "Labākais kaimiņš" uzvarētājs. Par to kļuva Maira Balule, kura ilgus gadus bez atlīdzības kopj savu slimo kaimiņieni pensionāri.

Nominācijā "Vides pilnveidotājs" Labo zvaigzni ieguva Kristaps Celms par velosporta popularizēšanu. Viņš ieguldīja savu laiku un līdzekļus, veidojot Rīgā pirmo klasisko velokrosa trasi Latvijā, kas atbilst visām starptautiskām prasībām.

"Cilvēks – pilsētas dzīvnieku draugs" nominācijā Labā zvaigzne tika piešķirta Gitai Grantiņai par bezsaimnieka kaķu ārstēšanu un aprūpi.

Pasākumā laureātus apbalvoja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa, Izglītības, Kultūras un sporta lietu komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle.

Šogad Rīgas domes rīkotā akcija notika jau devīto reizi, balvas tradicionāli tika pasniegtas Zvaigznes dienā.