06.01.2013 14:30

Grigalis nav pingvīns

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kamēr Pierīgā pārgalvīgākie zemledus makšķernieki jau iemēģinājuši plāno ledu, mārupietis Māris Grigalis, būdams kaislīgs makšķernieks, no šīs izpriecas atsakās.

Vasarā viņš labprāt pasēž pie ūdeņiem, bet ziemā atrod citus veidus, kā atpūsties un iedvesmoties.

"Es neesmu zemledus makšķernieks un visu ziemu kā pingvīns nesēžu uz ledus. Tā kārtīgi to pat neesmu mēģinājis," atzīst viens no Latvijas slavenākajiem laika ziņu moderatoriem.

Līdz ar Jauna gada atnākšanu ļaudis ievelk elpu nākamajam gada cēlienam, bet Māris stāsta, ka viņam vaļas brīžu ieelpai nemaz nav. "Es neteikšu, ka man kā enerģiskam cilvēkam šis ir atslodzes laiks. Man ir darba pilnas rokas un atpūtai gandrīz nemaz nav laika. Strādājot es nemitīgi piedomāju pie tā, lai spēks neizsīktu. Vienlaikus atrodu laiku, ko veltīt sev, lai uzlādētos."

Gada aukstākajā gadalaikā Māris iedvesmojas un enerģiju smeļas no spontāniem izbraucieniem ar ģimeni ārpus Latvijas. "Ja sanāk brīva nedēļas nogale vai dažas dienas nedēļas vidū, es tās noteikti veltu kaut kam citam, nevis darbam." Mārim spēku dod arī ciemošanās pie vecākiem Krāslavas pusē. Šādas tikšanās stiprina iekšēji un garīgi, tāpat palīdzot sakārtot domas.

Kopš pagājušā gada septembra televīzijas ekrānos raidījums "Tautas balss" vairs nav skatāms, tomēr Māris tagad vakaros dīvānā nezviln. "Jau sen paralēli televīzijai esmu darījis vēl daudz citas lietas, tāpēc arī tagad rokas klēpī salicis nesēžu. Darbojos uzņēmējdarbībā, esmu ieguvis maģistra izglītību uzņēmējdarbībā un strādāju pilnīgi atšķirīgā sfērā, nekā ierasts mani publiski redzēt," atklāj Māris. Viņš atzīst, ka savu nodarbošanos necenšas pārāk afišēt, tāpēc daudziem par viņu ir priekšstats tikai kā par laika ziņu vīru un "Tautas balss" seju. "Nepatīk man sevi tā visur atklāt," piebilst Māris.

Lai gan Māris ikdienā joprojām no televizora uzrunā skatītājus LNT ziņās, stāsta par laikapstākļiem un to, cik silti rīt jāģērbjas, ārpus darba viņš par laikapstākļu prognozēm labāk izvēlas nerunāt. Dabas untumiem viņš īpašu uzmanību nepievērš, un enerģiskā optimista garastāvokli tie neietekmējot.