31.12.2012 12:33

Ingus Ulmanis: "Jaungadā man vairs nav, ko apņemties"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētku nedēļa mūziķim Ingum Ulmanim jeb Kaķītim Laķītim izvērtusies īpaši radoša. "Šajās dienās piedalījos astoņos koncertos," stāsta dziedātājs. Svētku nedēļa mūziķim Ingum Ulmanim jeb Kaķītim Laķītim izvērtusies īpaši radoša. "Šajās dienās piedalījos astoņos koncertos," stāsta dziedātājs. publicitātes

"Man jauna gada tuvošanās nerada vēlmi kaut ko īpašu apņemties, piemēram, atmest smēķēšanu, jo es nesmēķēju," smej mūziķis Ingus Ulmanis no Baltezera, kuram svētku nedēļa izvērtusies darbīgāka nekā jebkad iepriekš.

Dziedātājs un komponists I. Ulmanis stāsta, ka Ziemassvētku nedēļa bijusi īpaši aktīva un noteikti pati rosīgākā decembrī – svētku laikā aktīvi norit jautrās un sirsnīgās bērnu programmas "Brīnumskapis" Latvijas koncerttūre. Izdziedot populārās melodijas, aizvadīti koncerti "Ziemassvētku noskaņa" kopā ar "Ave sol" kori un solistiem Kristīni Zadovsku, Daumantu Kalniņu.

"Tā nu pagāja mana nedēļa – koncertu zīmē," atklāj mūziķis. Ziemassvētku laiks viņam radošs un darbiem pilns esot jau vismaz pēdējos 10 gadus, bet šogad tas sasniedzis kulmināciju. Gadu laikā izveidojušās arī īpašas svētku tradīcijas, ko I. Ulmanis aizvien cenšas ievērot, un viena no tām ir koncertēšana baznīcās. Tomēr, lai Ziemassvētkos būtu arī kopā ar tuvākajiem, Ulmaņu ģimene atradusi kompromisu. "Uz koncertiem nāca arī mana ģimene. Tā ka varu sacīt – Ziemassvētku vakarā visi bijām kopā."

Īpaši aktīva koncertēšana pašlaik notiek ar bērnu mūzikas, dejas un dzejas programmu "Brīnumskapis". Mazajiem skatītājiem jaukās dziesmas un mīlīgie "Brīnumskapja" varoņi iepatikušies tik ļoti, ka izsludināti papildkoncerti. "Vakar vien notika trīs koncerti," stāsta neparastā bērnu projekta radošais tēvs I. Ulmanis, kurš iejuties arī kādā piemīlīgā tēlā. "Manuprāt, esmu viens izcils Kaķītis Laķītis. Es daudziem vairs nemaz neesmu Ingus Ulmanis, bet gan Kaķītis Laķītis," smej mūziķis. "Mani vairs nepiesaka kā Ingu Ulmani."

Savukārt vaicāts par Čūskas gada sagaidīšanas plāniem, I. Ulmanis stāsta: "Biju cerējis aizbraukt atpūsties, bet tūlīt sāksies darbs radio un televīzijā, iecerēts brauciens saistībā ar Dabas koncertzāli. Izskatās, ka janvārī vēl atpūsties nevarēs. Mana Jaungada svinēšana būs satikšanās ar radiem un draugiem." Taču obligātās jaunā gada apņemšanās mūziķim vairs nav aktuālas. "Šādām filozofiskām pārdomām esmu pāri," smej mūziķis, kurš dzīvi tverot reālāk. "Ļoti augsti novērtēju to, kas šobrīd notiek, un mēģinu to nelaist garām, attīstīt un respektēt," teic I. Ulmanis, kurš savas vēlēšanās piepildīs, radoši strādājot.