30.12.2012 11:44

Simtiem ļaužu atvadās no traģiski bojāgājušā autosportista Gata Lapāna

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptuveni 400 ļaužu bija ieradušies teikt ardievas lieliskajam autosportistam Gatim Lapānam. Aptuveni 400 ļaužu bija ieradušies teikt ardievas lieliskajam autosportistam Gatim Lapānam. Mārtiņš Ziders, www.kasjauns.lv

29. decembrī Baltezera kapos Ādažu novadā zemes klēpī guldīts traģiski bojāgājušais drifta braucējs Gatis Lapāns (29).

Pēdējā gaitā talantīgais un mērķtiecīgais autosportists Gatis Lapāns tika izvadīts sirsnīgi un cieņpilni. Teikt ardievas Gatim, kas bija ne tikai izveicīgs drifta braucējs, bet arī gaišs cilvēks, bija ieradušies simtiem ļaužu ne tikai no Latvijas, bet arī Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un pat Indijas. Skumju nomākti bija visi - Gata mamma, tētis un māsa, sieva, draugi, labākie paziņas un arī kvēlākie sacensību līdzjutēji. Starp viņiem bija arī vairāki sabiedrībā pazīstami ļaudis, tostarp uzņēmējs Jānis Leitāns, TV raidījuma vadītājs Edgars Ludāns, hip hop mūziķis Gacho jeb Gatis Irbe, eksprezidenta Valda Zatlera dēls Kārlis Zatlers, modelis Jānis Āre un citi.

Aptuveni stundu līdz Gata Lapāna pavadīšanai uz mūža mājām kapsētā sanākušie vienojās aizkustinošā piemiņas ceremonijā Baltezera baznīcā, kuras priekšā bija novietots bojāgājušā sportista sacīkšu auto. Pēc tam sportista tuvākie draugi iznesa zārku no baznīcas, lai aizgādātu to uz netālu esošajiem kapiem. "Gača mums vienmēr paliks dzīvs, kamēr dzīvi būsim mēs, jo Viņš nekad mūs nepameta nelaimē. Un nekad neļāva padoties!!!" atzina Lapāna tuvākie draugi bijušais hokejists Gatis Gajevskis, autosportists Edgars Svencis un uzņēmējs Valdis Kārkliņš.

Atgādinām, ka vienu no Latvijas labākajiem drifta braucējiem Gati Lapānu 22. decembra vakarā notrieca kravas auto, un ceļu satiksmes negadījumā Ādažos uz Ainažu šosejas sportists notikuma vietā no gūtajām traumām mira.

Divdesmit deviņus gadus vecā Lapāna karjerā viena no veiksmīgākajām bija 2011. gada sezona, kad viņš izcīnīja Austrumeiropas vicečempiona titulu, bet šajā sezonā viņš nebrauca pilnu sezonu Latvijā, jo sāka nodarboties ar sporta veida attīstīšanu Indijā. Neskatoties uz to, šogad Lapāns vēl pirms pēdējā posma bija Latvijas čempionāta līderis, tomēr noslēgumā viņu apsteidza Edmunds Ērglis.

Lapāns karjeru sāka autošosejas sacensībās, bet driftam pievērsās 2008. gadā, ātri kļūstot par vienu no labākajiem Latvijas sportistiem.