21.12.2012 15:12

Uz ārzemēm adoptēti arī Pierīgas bērni, visvairāk no Mārupes

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Statistika par šī gada 11 mēnešiem liecina, ka no Pierīgas novadiem pie jauniem vecākiem ārzemēs tikuši mazie Mārupes iedzīvotāji.

Visvairāk bērnu uz ārzemēm ir adoptēti no Rīgas un Jūrmalas. Uz ārzemēm aizsūtīti 44 mazie galvaspilsētas iedzīvotāji un gandrīz deviņas reizes mazāk no Jūrmalas – pieci, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā statistika par šī gada 11 mēnešiem.

Daudz mazāks skaits bērnu adoptēts no Pierīgas novadiem. No Ropažiem uz ārzemēm aizvests viens bērns. Tikpat arī aizceļojuši uz ārvalstīm no Ķekavas, Baldones, Krimuldas, Salaspils, Garkalnes un Ādažiem.

Uz ārzemēm adoptēti divi bērni no Olaines, Stopiņiem un Carnikavas, bet trīs – no Babītes.

Līdz novembrim Latvijā kopumā adoptēts 221 bērns – 89 bērnus adoptējuši Latvijas iedzīvotāji, bet 132 bērni adoptēti uz ārvalstīm, liecina LM dati. Pērn šajā periodā Latvijā adoptēja 106 bērnus un arī uz ārzemēm tika adoptēti 106 bērni. Savukārt līdz 2010. gada 1. novembrim Latvijas iedzīvotāji adoptēja 81 bērnu, bet ārzemju adoptētāji – 103 bērnus.

Patlaban reģistrā ir ziņas par 1262 bērniem, kuriem tiek meklēti adoptētāji. Lielākā daļa – 890 bērni – ir vecumā no 10 līdz 18 gadiem. Tomēr Latvijas iedzīvotāji biežāk izvēlas adoptēt jaunākus bērnus – 85 šogad adoptētie ir vecumā līdz deviņiem gadiem, bet tikai četri bērni vecuma grupā no 10 līdz 18 gadiem.

Daudz biežāk adoptēt vecākus bērnus izvēlas ārvalstu adoptētāji. Šogad uz ārvalstīm adoptēts 51 bērns vecumā no 10 līdz 18 gadiem.