15.12.2012 11:26

Kundzei Ulbrokā aizmiglojas skats: miglu uzskata par ugunsgrēku

Autors  Kasjauns.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kundzei Ulbrokā aizmiglojas skats: miglu uzskata par ugunsgrēku www.foto.delfi.lv

Kādai Stopiņu novada iedzīvotājai Ulbrokā tik pamatīgi acīs sakāpa migla, ka viņa vairs neatšķīra parastu dabas parādību un uguns katastrofas, tādēļ bijusi nepieciešama pašvaldības policijas iejaukšanās.

Kamēr kundze uztraucās, ka Ulbroku pārņēmusi vēl neredzēta ugunsnelaime, "municipāļi" rūpīgi apsekoja ciema pakšus un turpu šurpu skraidīja pa Ulbroku, lai pārliecinātos, ka neskraidra vis pa kvēlojošām oglē, bet gan vēsu zemi. Ne jau katru dienu policijai jāveic ekspertīze, ka migla ir migla... Pieredzes nav un Policijas akadēmijā savulaik mācību programmā nebija iekļauts kurss par sīku ūdens pilienu vai ledus kristāliņu uzkrāšanos piezemes gaisa slānī. Te nu jāpiekrīt izglītības ministram Ķīlim – augstākā izglītība nerullē un nesniedz vajadzīgās zināšanas.

"No kādas iedzīvotājas Ulbrokā saņemta telefoniska informācija par to, ka Ulbrokā, veikala "Lats" apkārtnē, ir daudz dūmu. Iedzīvotāja lūdza noskaidrot dūmu izcelsmi. Apsekojot veikala "Lats" un Ulbrokas apkārtni, pašvaldības policija noskaidroja, ka tie nav dūmi, bet migla. Tas paziņots informācijas sniedzējai," ziņo Stopiņu vietvaras izdevums "Tēvzemīte".