14.12.2012 10:27

Izgāja no mājām čībās. Pirms sešiem mēnešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izgāja no mājām čībās. Pirms sešiem mēnešiem http://pixabay.com

Vladimirs Kļepikovs 4. jūlijā Ropažu novada Bajāros izgāja pastaigāties, taču savā vasaras mājā tā arī vairs neatgriezās. Tuvinieki turpina meklēt.

Vladimirs pa šo laiku meklēts vairākkārt. Ar kaimiņu, policijas, Zemessardzes un biedrības "Bezvēsts.lv" palīdzību. Nesekmīgi. "Mamma vairs negrib dzīvot. Domā, ka tēta pazušanā vainojama viņa," pēdējā laika pārdzīvojumus ģimenē atklāj pazudušā vīrieša meita Tatjana. Viņa ir noraizējusies un nogurusi no tā, ko tēta pazušanas dēļ nācies piedzīvot.

Vladimirs Bajāros bijis labi ieredzēts. Runātīgs, atsaucīgs, ar apkārtējiem draudzīgs, tāpēc visi kaimiņi viņu paguvuši iepazīt. "Viņam vienalga, kurā valodā runāt – latviešu, krievu, angļu, franču. Viņš pēc profesijas ir ģeologs, kā arī daudziem tuvākiem un tālākiem cilvēkiem palīdzēja ar zināšanām dārzkopībā. Tāpēc ikviens Bajāros viņu pazina."

Pēdējos gados Vladimiru piemeklējuši nelāgi īslaicīgi atmiņas zudumi. Par to gan kaimiņi neko nav nojautuši, jo mamma izvairījusies par to citiem stāstīt. Tieši atmiņas zudumu uzplaiksnījumi varētu būt vainojami tēva pazušanā, spriež meita. "Mēs gan iedomājāmies, ka varbūt tēvu notriekusi kāda automašīna un pēc tam viņš vienkārši iesviests purvā vai mežā, bet policija to noliedz. Tādā gadījumā būtu kādas pēdas," saka Tatjana.

Liktenīgajā 4. jūlijā, trešdienā, ap astoņiem vakarā tēvs teicis, ka gribētu doties pie miera, bet mamma ierosinājusi tik agri gulēt neiet. Vakars gaišs, vēl var iziet ārā pastaigāties. Tēvs tam piekritis un izgājis no vasarnīcas. Pēc 20 minūtēm mamma sākusi uztraukties, vīram jau vajadzēja atgriezties.

Radinieku stāstu par Vladimira meklēšanu lasiet 14. decembra "Rīgas Apriņķa Avīzē".